22. prosince 2009 • 20:44

Gazzetta: Nedvěd by mohl koučovat Juventus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd by se mohl stát trenérem Juventusu. Někdejší hvězdný záložník by měl podle listu Gazzetta dello Sport vést trápící se tým v případě odvolání kouče Cira Ferrary.



Juventusu se pod vedením někdejšího obránce vůbec nedaří. Prohrál pět z posledních šesti zápasů a navíc vypadl v základní skupině Ligy mistrů. O Ferrarově osudu jednalo v pondělí vedení klubu a zatím ho ponechalo ve funkci.

Pokud by však šéfové "Staré dámy" kouče odvolali, měl by ho nahradit právě Nedvěd. Juventus po vyřazení z lukrativní Ligy mistrů nechce utrácet za velká jména a podle akcionářů je bývalá česká hvězda nejlepší alternativou.

Kariéra v Juventusu je u konce.
Kariéra v Juventusu je u konce.

Sedmatřicetiletý Nedvěd však zatím nemá potřebnou licenci pro trénování v Serii A. Tým by proto společně s ním vedl kouč juniorky Luciano Bruni.

Vítěz Zlatého míče z roku 2003 už po květnovém ukončení kariéry dostal od turínského klubu nabídku, aby se stal třetím asistentem. Tehdy však odmítl.

Nedvěd nedávno uvedl, že by trenérskou kariéru nejraději odstartoval u mládeže.

"To by mohla být moje cesta. Zatím jsem ale žádné takové nabídky nedostal. Kdyby za mnou s něčím takovým přišla česká reprezentace, Juventus nebo jiný klub, hodně bych o tom přemýšlel," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud