22. prosince 2009 • 22:45

Královna Sáblíková: poprvé oblékla šaty

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná ve školce na sobě měla naposledy šaty. A sukni někdy v druhém ročníku na gymnáziu. Novopečená česká Sportovkyně roku 2009 Martina Sáblíková má totiž nejraději tepláky a kraťasy.



Dvaadvacetiletá rychlobruslařka převzala prestižní ocenění už podruhé, poprvé triumfovala už před dvěma lety. A ve večerní róbě jí to s korunkou pro nejlepšího sportovce roku opravdu slušelo.

Čtěte více:
Sportovcem roku je Sáblíková, Váňa třetí »

"Všichni si myslí, že jsem jako kluk, tak chci ukázat, že to umím i jako holka. Uvidím, jestli se mi to povede," řekla ještě před vyhlášením výsledků ankety.

Sáblíková s korunkou pro Sportovce roku
Sáblíková s korunkou pro Sportovce roku


"Myslím, že se vybraly pěkné. Ale pořád platí, že nejradši mám tepláky," usmívala se Sáblíková, kterou při focení kalendáře Dukly nepřemluvil alespoň do sukně ani slavný fotograf Jan Saudek.

K černé róbě si mistryně světa v rychlobruslení musela vzít boty na podpatku.

"Něco takového jsem měla naposledy možná ve školce, sukni někdy na gymplu, ale to jen z hecu," vzpomínala Sáblíková. "A doma sukni maximálně u vánočního stromečku, kde mě nikdo neviděl," smála se.

Vánoce stráví v klidu doma a raději se nebude pouštět do žádných větších akcí při pečení cukroví. "To by nedopadlo dobře, to by spíš chytnul barák," usmívala se. "Nechám to na mamince," prohlásila.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud