22. prosince 2009 • 17:04

NHL v Edenu: možná za dva roky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová NHL by mohla v Praze zahajovat příští ročník a je možné, že se do české metropole vrátí i v další sezoně. Zatímco v nadcházejícím roce by se hrálo opět v O2 Areně, v roce 2011 nebo později by týmy s českou enklávou mohly hrát pod širým nebem.



Uvedl to Miroslav Černošek, majitel společnosti Česká sportovní, která loni do české metropole zámořskou soutěž dostala. V multifunkční libeňské hale se hrály dva zápasy mezi New York Rangers a Tampou Bay.

NHL na fotbalovém Edenu? Možná ano »

"Byli jsme opakovaně osloveni vedením NHL. Dostali jsme tři varianty nabídek a spojili jsme první a třetí," řekl Černošek novinářům s tím, že po 15. lednu by mohlo být jasněji a oznámí více podrobností. "Je to otázka peněz a souvisí to i s variantami týmů," dodal Černošek.

Hráči Detroitu během tréninku pod širým nebem na Wrigley Field.
Hráči Detroitu během tréninku pod širým nebem na Wrigley Field.

Podle něj je reakce vedení NHL na českou nabídku velice pozitivní. "Napsali nám, že je překvapila a chtějí o tom seriózně diskutovat," uvedl Černošek. Jeho představa o týmech, které by hrály, je také jasná. "Chceme celky, kde září Češi," prohlásil.

Černošek by chtěl, aby se Praha stala první evropskou zemí, v které by se hrála NHL pod širým nebem. "Výhled nemůže být dřív než v roce 2011," řekl. Již dříve uvedl, že by se hrálo v Synot Tip Areně v pražském Edenu. Nebojí se technických problémů, které v říjnu při tvorbě ledu hrozí. "Máme nabídly firem, které to udělají na klíč. Určitě nepůjdeme do problému, aby led roztál," řekl.

Je možné, že by se pod otevřeným nebem hrála NHL v Praze i později než v roce 2011. Majitel České sportovní tak trochu kalkuluje s možností, že by se do zámoří vrátil Jaromír Jágr. "Necháváme si kvůli tomu lehce otevřené dveře. Kdyby si (Jágr) nechal otevřená vrátka do NHL, tak chceme klub, kde bude hrát," doplnil Černošek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud