22. prosince 2009 • 15:42

Krausovi se nedaří, skončil už ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skikrosař Tomáš Kraus obsadil desáté místo v dnešním závodu Světového poháru v Innichenu, když vypadl už ve čtvrtfinále.



Čtyřnásobný vítěz seriálu SP tak nezahájil po pondělním pátém místě na stejné sjezdovce olympijskou sezonu podle svých představ. Výhry z prvního závodu zopakovali Švýcar Michael Schmid a Švédka Anna Holmlundová.

Pětatřicetiletý Kraus zvládl bez problémů první kolo, ve čtvrtfinále však neměl kvůli šestému času z kvalifikace tak výhodnou startovní pozici a na trati jako druhý v pořadí musel čelit náporu Francouze Kuhna. S ním jel pár metrů rameno na rameno, po skoku ztratil v letu rovnováhu, otočil se a dojel se ztrátou čtvrtý.

Kraus podle svých slov chyboval, protože chtěl zavřít cestu dotírajícímu Rakušanovi Andreasi Mattovi. "Měl jsem možnost ho tam zavřít, tak jsem to udělal. Vyjel jsem ale z ideální stopy," popsal klíčový okamžik v rozhovoru pro ČTK Kraus. "Trochu zbytečně jsem se tam zamotal, byla to blbost," přiznal. "A když se tam dva perou, třetí se směje," uvedl.

Dnešní výsledek ho mrzel, ale na druhou stranu byl rád, že z úvodních dvou závodů po dvou kolizích vyvázl bez zranění. "Dvakrát to nevypadalo úplně dobře," uvedl. "Z výsledku ale nijak zvlášť nadšený nejsem, chci vyhrávat," prohlásil Kraus. Vánoce stráví doma, mezi svátky se chce vydat na trénink. "Podle podmínek," pravil.

Stejně jako v úterý jasně vládl vítěz kvalifikace Schmid, mezi ženami rovněž Holmlundová nenašla ani v jedné jízdě přemožitelku. O jedinou setinu utekl postup z kvalifikace Zdeňku Šafářovi, další trojice českých lyžařů skončila hluboko v poli poražených.

Další závod SP čeká skikrosaře 9. ledna v Les Contamines.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud