22. prosince 2009 • 11:11

Do Juve se nevrátím, tvrdí Lippi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč italské fotbalové reprezentace Marcello Lippi odmítl spekulace, že by se po mistrovství světa v Jižní Africe vrátil na lavičku Juventusu. Tam působil už v letech 1994-99 a 2001-04, načež převzal národní tým.



Po zisku titulu mistrů světa před třemi lety u mužstva skončil, rok nato odolal další nabídce Juventusu a loni se k reprezentaci vrátil.

O jeho možném příchodu do Juventusu se v italských médiích hovořilo v souvislosti s aktuální špatnou formou týmu, jenž prohrál pět z posledních šesti soutěžních zápasů.

"Nevím ještě, co budu dělat po šampionátu, ale určitě se nevrátím do Juve, ať už jako kouč nebo ředitel," prohlásil jednašedesátiletý odborník v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport.

Právě Lippi doporučil vedení turínského klubu, aby v létě angažovalo za odvolaného Claudia Ranieriho bývalého hráče Cira Ferraru. Ten nastoupil bez předchozích trenérských zkušeností a nyní je pod velkým tlakem.

Juventusu by podle Lippiho prospěl i návrat sportovního ředitele Roberta Bettegy, jenž opustil svou funkci rok po úplatkářském skandálu, přestože nebyl z ničeho v rozsáhlé kauze obviněn.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud