21. prosince 2009 • 21:46

Ústí nastřílelo za dva zápasy 21 branek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ústí nad Labem jsou v první lize k nezastavení a po sobotní kanonádě 12:1 proti Táboru dnes rozstříleli v severočeském derby Kadaň 9:4. Po 33 kolech malí v čele tabulky již čtrnáctibodový náskok na Chomutov, který udolal Beroun 4:3 po nájezdech.



Kadaň držela s favoritem krok do 31. minuty, kdy ještě vedla 3:2. Hosté pak spustili střelecký koncert, v němž pěti góly úřadovali bratři Roman a Michal Pšurní.

Beroun vytěžil v první třetině z minima maximum, když se v páté minutě dostal do vedení zásluhou Diviše. Chomutovu se v úvodu druhé třetiny podařilo slepenými góly stav otočit, ale po dalších neproměněných šancích odcházel do kabin za nepříznivého stavu 2:3. Poslední obrat zápasu načal ve 43. minutě Hofmeister a dokonal ho při samostatných nájezdech Jeslínek.

Po vysoké sobotní prohře v Ústí čekala táborské hokejisty možnost nápravy s papírově výrazně slabším Havířovem. Proti předposlednímu týmu ale neustále dotahovali, o zisku tří bodů za vítězství 3:2 nakonec rozhodl svým druhým gólem v zápase v 55. minutě Kostourek.

Stejným výsledkem skončil i duel Znojma s Olomoucí, na jihu Moravy ale tahali za delší konec provazu domácí. Znojmo se dostalo do vedení po Barusově gólu v přesilové hře, hosté vyrovnali rovněž v přesilovce zásluhou Davídka. Olomouc byla aktivnější, ale domácí podržel brankář Horčička.

V polovině utkání vrátil Orlům vedení Meidl. Hanáci nechtěli odjíždět ze Znojma s prázdnou a vrhli všechny síly do útoku. Vyrovnání znovu dosáhli v 53. minutě po brance Černého. Za 48 sekund však bylo opět vše jinak, když unikl hostujícím zadákům Kubica a trefou mezi betony rozhodl o domácím vítězství.
Třetí výhru v horáckém derby si připsali hokejisté Havlíčkova Brodu, přestože museli v Třebíči čelit množství šancí domácích. Ti se však za celý zápas ani jednou střelecky neprosadili a prohráli 0:2.

Chrudimští hokejisté začali utkání v Hradci Králové svižně a dvěma slepenými góly se v 11. minutě dostali do vedení 2:0. Ještě do přestávky snížil Budínský a odstartoval velký obrat, který podpořili domácí dalšími třemi góly v prostřední části hry. Chrudim už se na odpor nevzmohla, navíc do prázdné branky inkasovala na konečných 3:6.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud