21. prosince 2009 • 17:11

Hotovo! Hubník míří do Herthy

Autor: kah, deniksport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský obránce Roman Hubník opouští Letnou a přestupuje do bundesligy, kde posílí Herthu Berlín. Deníku Sport informaci potvrdil Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.



Naplnil tak už déletrvající spekulace o hráčově budoucnosti. Pětadvacetiletý obránce bude v berlínském klubu do června 2010 pouze hostovat, smlouva však obsahuje opci na další tři roky.

Nedojde tedy na sparťanskými fanoušky vytouženou variantu, ve které by Hubník dosavadní hostování ve Spartě z FK Moskva proměnil v dlouhodobé angažmá na Letné.

Dále čtěte:
Gólman Drobný: Na bundesligu prostě nemáme! »


Roman Hubník coby reprezentant.Foto ČTK
Hertha Berlín i s dalším českým reprezentantem Drobným v brance se momentálně nachází na poslední příčce německé nejvyšší ligy. V polovině soutěže ztrácí deset bodů na nesestupové pozice. Hubníka však tato nepříjemná skutečnost nechává chladným.

"Už kdysi jsem říkal, že můj sen je někdy si zahrát buď v Anglii nebo německou bundesligu. To jsou úplně jinačí soutěže, v divácké sledovanosti a úplně ve všem. Hertha je velký klub, který určitě nepatří tam, kde momentálně je," sdělil v dřívějším rozhovoru.

Proti působení v druhé lize je ale podle dostupných informací Hubník chráněn právě smlouvou o hostování, protože pokud by berlínský klub nejvyšší soutěž opustil, tak by si drahou posilu nemohl dovolit a opci neuplatní.

Řepka a Hubník zachraňují situaci
Řepka a Hubník zachraňují situaci


Kolik peněz by museli Němci v případě Hubníkova setrvání do Moskvy poslat, není jasné. Ve smlouvě se Spartou bylo podle mediálních spekulacích stanoveno odstupné 30 milionů korun, ale dá se předpokládat, že Hubníkův vydařený rok na Letné jeho cenu zvýšil. Sparta byla ochotna tuto sumu zaplatit, ale fotbalista dal přednost západoevropskému angažmá.

V rudém dresu Sparty odehrál Hubník 29 ligových utkání, pětkrát se zapsal mezi střelce a byl vedle Tomáše Řepky a brankáře Jaromíra Blažka hlavním pilířem nepropustné defenzivy. Jeho výkony ho vynesly do národního týmu, kde nasbíral už šest utkání a v přípravě s Belgií poprvé skóroval.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud