6. března 2009 • 20:00

Na Slavii psala i polská ambasáda

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maximálně dva lístky a to až po předložení občanského průkazu. I to byl důsledek přísných bezpečnostních opatření před šlágrem fotbalové ligy mezi Slavií a Baníkem Ostrava. Systém však přinesl i problémy.



„Jestliže ministerstvo vnitra říká, můj stadion je ‘můj dům’, tak si takové podmínky můžeme stanovit,“ vysvětlil slávistický generální ředitel Petr Doležal, že nastavená opatření byla opravdu nutná a klub na ně měl právo.

Přesto se vyskytlo i pár nespokojených fanoušků. I když fandí Slavii několik let, nemuseli lístek vůbec dostat. Stačilo, aby v občanském průkazu měli napsáno: „Trvalé bydliště: Ostrava.“

Jeden takový kontaktoval i redakci serveru deniksport.cz a na chybu v systému upozornil.

„S tím pánem jsem se sešel, ukázalo se, že pracuje v Praze už dvacet let. Posoudili jsme to s organizačně-provozním ředitelem z hlediska bezpečnosti a lístek jsme mu nakonec prodali,“ vysvětlil tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Problémy měl i občan polské národnosti, kterému byla vstupenka na pondělní dohrávku 19. kola rovněž odepřena.

„Psala nám kvůli tomu i polská ambasáda. Nehledejte v tom ovšem žádné omezování cizinců, prostě jsme byli nuceni vzhledem k tomuto rizikovému utkání stanovit takové podmínky,“ upozornil Doležal i na jiný komplikovaný případ.

Také polský fanda nakonec na zápase chybět nebude. „Vyšli jsem mu vstříc. Má českou manželku, několikrát byl v Edenu,“ doplnil Zlámal.

Tiskový mluvčí Slavie řešil jednotlivé případy osobními rozhovory. Jejich počet sice zatím nepřekročil ani desítku, přesto jejich vyřizováním určitý čas strávil. „Absolvoval jsem jich asi osm. Sami fanoušci ale bezpečnostní důvody chápou,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud