24. února 2009 • 17:03

Neumannová dostala dalších 15 milionů!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Dalších 15 milionů korun pro světový šampionát v klasickém lyžování schválili dnes zastupitelé Libereckého kraje. Peníze jsou určeny na doprovodný program, jehož náklady mají celkově dosáhnout 80 milionů.



Na nynější příspěvek padne velká část rezervy, kterou měl kraj pro případ nepředvídatelných výdajů. Liberecký kraj už v minulosti na mistrovství světa přispěl 149 miliony korun, které směřovaly hlavně do infrastruktury.

Podle náměstka pro školství Radka Cikla (ČSSD) budou další finanční prostředky z krajského rozpočtu využity na prezentaci kraje v rámci doprovodných programů.

Nepůjdou přitom jen na samotné programy, ale také na úhradu energie a ochrany návštěvníků a další dopravně bezpečnostní opatření. Daňové poplatníky už lyžařský šampionát v Liberci přišel na více než dvě miliardy korun.

Nakládání s veřejnými prostředky při přípravě sportovišť a ubytovacích kapacit ze strany Liberce a Technické univerzity v Liberci kritizoval nedávno Nejvyšší kontrolní úřad, který podal v této souvislosti trestní oznámení.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud