Jakub Hlaváč
3. února 2009 • 17:48

Růžička: Jágr není robot

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lístky mizely z předprodeje závratnou rychlostí. Hokejista Jaromír Jágr se měl představit v reprezentačním dresu na ledě pražské O2 Areny. Jenže nepředstaví. "Nedá se nic dělat," hlesl kouč Vladimír Růžička.



Každý chtěl Jágra vidět na vlastní oči, jenže útočníka Omsku zradilo zdraví. Zrádná chřipka přemohla muže, který jindy na příznaky viróz příliš nedá.

Bednář je z humbuku "vyplesknutej" »

Nemohl vstát z postele a léčí se v Rusku. Přijde tak o čtvrteční duel Česko – Finsko, kterým otevře národní mužstvo v Praze turnaj LG Games i o další dva zápasy hrané ve Švédsku.

„Zdraví je pro každého hráče nejdůležitější a my budeme Jardu potřebovat především ve Švýcarsku na mistrovství světa,“ nedělal si hlavu z absence ofenzivního esa trenér českého týmu Vladimír Růžička.

Jágr se zahřívá na střídačce.Foto Miroslav Horák SPORT

Přesto, fanoušci asi budou z jeho neúčasti trochu zklamaní…
"Ne trochu, ale hodně. To je jasné. Na druhou stranu si každý musí uvědomit, že i Jágr je jen člověk a ne robot. Za poslední čtyři roky nevynechal zápas, přišlo to teď a nedá se nic dělat."

Vám to ovšem také zkřížilo plány, nemůžete zkusit formaci Jágr, Hlinka, Klepiš.
"Měli jsme tu variantu připravenou, to je pravda. Ale nedá se nic dělat. Pro všechny mužstva je to stejné. Každý trenér má zraněné a nemocné. Holt se sestava musí trochu přestavět."

Omluvili se i forvardé Klepiš s Červenkou, je to velký problém?
"Jsou to všechno kvalitní útočníci, ale nahradili jsme je jinými. Alespoň uvidíme další hráče v těžké zkoušce mezinárodního hokeje."

Hlavním cílem zůstává vítězství nad Ruskem?
"Určitě. Samozřejmě bychom je chtěli porazit. Je to ale náš poslední zápas na turnaji, tak nechci moc předbíhat. Rádi bychom předvedli hezký hokej i doma s Finskem."

Už jste sledoval záznamy ruských zápasů?
"To má na starosti Josef Jandač (asistent trenéra). Na nějaké rozbory jejich hry máme čas. Teď jsou na řadě Finové, pak Švédové, proti kterým hrajeme letos dobře, a až v neděli Rusové."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud