31. ledna 2009 • 11:30

Podivný kšeft milence Neumannové

Autor: Blesk
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koupil ve Svitavách za 4,5 milionu rozpadlou fabriku a za tři roky ji v podobném stavu prodal městu za 17 milionů (ač odborníci odhadují cenu na 3 až 5 milionů) – to je epesní »handl«!



Kdo to dokáže? Josef Jindra, životní druh Kateřiny Neumannové, legendární lyžařky a šéfky organizačního výboru mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci.

S vydařeným obchodem firmy Destiny není úplně všechno v pořádku.
Továrnu totiž za více než čtyřnásobek původní ceny koupilo v roce 2005 město Svitavy! Proč svitavská radnice vytvořila firmě Jindry, otci malé Lucinky Neumannové, téměř 300 procentní zisk?

„Zastupitelstvo koupilo fabriku, protože na základě znaleckého posudku mohla být zařazena do evropského projektu. Město na tom netratilo,“ vysvětlil v pořadu TV Nova Na vlastní oči Jiří Brýdl, starosta Svitav (v době podpisu smlouvy místostarosta) a především dobrý známý Josefa Jindry.

Svitavské zastupitelstvo tak sice z polorozpadlé továrny udělalo díky evropským fondům kulturní centrum, ale zároveň umě a legálně přelilo evropské peníze na konto firmy Destiny patřící do spletence firem kolem Jindry.

Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud