Zdeněk Janda
24. ledna 2009 • 14:50

Utkání hvězd: show bez Crosbyho!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako narozeniny bez dárků. Nebo opalování bez sluníčka. Podobně je na tom víkendové Utkání hvězd v NHL, které se musí obejít bez největší hvězdy. Sidney Crosby, jenž dostal od fanoušků nejvíce hlasů v historii, se omluvil kvůli zranění kolena.



Zámořští příznivci se tak budou cítit notně ochuzeni.

Nástupce Wayna Gretzkého. Zázračné dítě. Ten, který NHL dodává lesk.
Crosby pro slavnou ligu znamená mnoho, především z marketingového hlediska. Proto jeho absence v tradiční exhibici v Montrealu, baště hokeje, není zrovna vítaná...

Vzali Jágrovi rekord kvůli podvodu? >>

Také proto se o tom útočníkovi Pittsburghu nemluvilo zrovna lehce. „Hlavně doufám, že to lidé pochopí,“ říkal zámořským reportérům. Jeho obava je pochopitelná. Crosby totiž od fanoušků získal nejvíce hlasů v historii (přesně 1 713 021), čímž překonal i letitý rekord Jaromíra Jágra.

„Bylo to pro mě velmi těžké rozhodnutí,“ přiznal jedenadvacetiletý kapitán Penguins. „Než ho člověk udělá, musí zvážit všechny okolnosti: zdravotní stav, názor lékaře, moji oddanost hokeji i to, co to všechno znamená pro fandy v Montrealu.“

Podle jeho slov je jasné, že se neomlouval s lehkým srdcem. Navíc poté, co kvůli problémům s kotníkem vynechal už loňské Utkání hvězd.

Crosby nastoupil ve dvou posledních zápasech za Pittsburgh a je pravděpodobné, že kdyby se o víkendu místo exhibice hrál „normální“ zápas, tak by v sestavě nechyběl.

Jistě na svého klíčového hráče malinko zatlačilo i vedení klubu, protože v sezoně, která se pro finalistu posledního Stanley Cupu nevyvíjí zrovna moc dobře, je Crosbyho přítomnost na ledě klíčová.

„Týmový lékař rozhodl, že za současných okolností pro něj bude nejlepší odpočinek,“ uvedl Ray Shero, generální manažer Penguins.

Z omluvenky není nadšený Gary Bettman, šéf soutěže. Moc dobře si uvědomuje, že absence této hvězdy oslabí prestiž utkání, které poběží na celostátním televizním kanálu. Podle komisionáře soutěže je normální, že se zranění vyskytují. Ale...

„Neočekáváme, že nějaké poranění bude trvat jenom víkend,“ naznačil, že problémy u hráčů nemusí být až tak vážné.

Z víkendové podívané se totiž omluvili i další hvězdní hokejisté -obránce Nicklas Lidström a útočník Pavel Dacjuk z Detroitu.

Přesná diagnóza Crosbyho problémů je tajná, nicméně jedná se o potíže s levým kolenem. „Vystřeluje mi v něm bolest,“ řekl k tomu sám Crosby.

Nicméně slíbil, že v Montrealu při víkendové show chybět nebude. Možná se objeví i na ledě při slavnostním zahájení zápasu, protože od hokejem posedlých fanoušků by se mu jistě dostalo vřelého přijetí.

„Moc si toho vážím, že jsem dostal tolik hlasů,“ reagoval. Do utkání ale nezasáhne, stejně jako do sobotních dovednostních soutěží.

Útočník, jemuž zatím patří v bodování NHL druhé místo, by se měl znovu na ledě objevit ve středu, kdy Penguins hrají proti New York Rangers. „Snad mi pět dní bez bruslení pomůže,“ doufá Crosby.

Z českých hráčů se v neděli při All Star Game představí obránce Tomáš Kaberle z Toronta a útočník Milan Hejduk z Colorada.

Nominace na utkání hvězd:
VÝCHODNÍ KONFERENCE

Brankáři:
Carey Price (Montreal), Henrik Lundqvist (NY Rangers), Tim Thomas (Boston).
Obránci:
Andrej Markov, Mike Komisarek (oba Montreal), Tomáš KABERLE (Toronto), Jay Bouwmeester (Florida), Zdeno Chára (Boston), Mark Streit (NY Islanders).
Útočníci: Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Alexej Kovaljov (Montreal), Jeff Carter (Philadelphia), Dany Heatley (Ottawa), Ilja Kovalčuk (Atlanta), Vincent Lecavalier, Martin St. Louis (oba Tampa Bay), Alexander Ovečkin (Washington), Zach Parise (New Jersey), Marc Savard (Boston), Eric Staal (Carolina), Thomas Vanek (Buffalo).
Hlavní trenér: Todd McLellan (San Jose). Asistent: Mike Babcock (Detroit).

ZÁPADNÍ KONFERENCE

Brankáři:
Jean-Sebastien Giguere (Anaheim), Niklas Bäckström (Minnesota), Roberto Luongo (Vancouver).
Obránci: Scott Niedermayer (Anaheim), Brian Campbell (Chicago), Dan Boyle (San Jose), Sheldon Souray (Edmonton), Shea Weber (Nashville), Stephane Robidas (Dallas).
Útočníci: Patrick Kane, Jonathan Toews (oba Chicago), Ryan Getzlaf (Anaheim), Milan HEJDUK (Colorado), Dustin Brown (Los Angeles), Shane Doan (Phoenix), Jarome Iginla (Calgary), Mike Modano (Dallas), Rick Nash (Columbus), Joe Thornton (San Jose), Keith Tkachuk (St. Louis), Patrick Marleau (San Jose).
Hlavní trenér: Claude Julien (Boston). Asistent: Guy Carbonneau (Montreal).
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud