21. ledna 2009 • 18:34

Verner: Nebyl prostor pro diskusi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krasobruslař Tomáš Verner dnes nedostal žádný prostor pro diskusi. Rozhodnutí trenérů, že se pro krátký program vzdá čtverného toeloopu, se dozvěděl až po rozjížďce ve chvíli, kdy do startu jeho jízdy zbývalo jen pár minut.



"Padlo to mezi rozjížďkou a mým programem, tam není prostor pro diskusi, tam je to jenom ano/ne. Z mé strany to bylo ano a už jsem šel," řekl obhájce titulu novinářům po skončení své jízdy.Navzdory nezdarům se čtverným toeloopem v krátkém programu ho toužil na mistrovství Evropy předvést, ale nakonec přistoupil na variantu na jistotu.

Verner pro krátkém programu druhý >>>

"Musel jsem se s tím smířit, přestože to nebylo jednoduché. Už ze začátku jsem zaznamenal to zklamání diváků, kdy jsem najel a skočil jsem dva krásné trojité skoky za sebou. Slyšel jsem jenom dlouhé povzdechnutí."

Chvíli přemýšlel, že by zkoušel předstírat, že je trojitý toeloop na úvod neplánovaný, ale nakonec si to rozmyslel. Zvláštní pocit prožíval hned na začátku programu, protože věděl, že na rozdíl od obvyklé praxe nemá na úvod zařazený ten nejtěžší prvek.

"Pro mě to bylo zvláštní postavit se na začátek programu a vědět, že mě vlastně nic nečeká. Kombinace tři-tři toeloop, to je pro mě rozcvička," svěřil se.Čtverný toeloop by měl divákům ukázat ve čtvrteční volné jízdě.

"Nebudeme si nic namlouvat, zítra tam musí být," prohlásil před finálovou částí závodu. Na vedoucího Francouze Briana Jouberta ztrácí 5,45 bodu, což není nepřekonatelný rozdíl.

"To je tak akorát, to mu necháme do zítřka a tam se uvidí," řekl s nadsázkou k souboji s dvojnásobným evropským šampionem.Především se chce ukázat v podobném světle jako na mistrovství světa 2007 v Tokiu, kde mu dosud platný osobní rekord 155,80 bodu vynesl čtvrté místo.

"Těším se na zítřek, abych předvedl pořádný program. Už jsem si udělal jedno osobní maximum, tak bych k tomu chtěl přidat to druhé, abych věděl, kolik bodů dohromady umím složit," poznamenal s tím, že se chce poprat o zlato.Volnou jízdu pojede Verner jako první z nejsilnější skupiny. Svůj program by měl zahájit těsně před 21:00 SEČ.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud