10. ledna 2009 • 16:36

Hossův hattrick zajistil Jágrovi výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Výběr Jaromíra Jágra vyhrál v exhibičním Utkání hvězd KHL nad týmem Alexeje Jašina 7:6 a hattrickem o tom rozhodl slovenský útočník Marcel Hossa, který vstřelil v 69 vteřin před koncem i rozhodující branku.



Duel pod širým nebem na moskevském Rudém náměstí se dnes hrál ve velkém mrazu asi minus 12 stupňů Celsia. Za vítěze se trefili i Češi Jaroslav Kudrna, Jan Marek a Pavel Brendl.

Nejproduktivnější hráč KHL Marek si připsal vedle trefy z trestného střílení i asistenci. Po dvou přihrávkách zaznamenali také Jágr a jeho spoluhráč z Omsku Jakub Klepiš. Celkem se představilo na ledové ploše před Kremlem ještě s bekem Karlem Rachůnkem šest českých hokejistů a na lavičce Jágrova týmu stál i trenér Vladimír Vůjtek.

Na první branku čekali fanoušci do 8. minuty, kdy načal po spolupráci s Jágrem a Klepišem svůj střelecký večer Hossa. Za čtyři minuty vyrovnal po souhře se Sušinským Mozjakin, ale celku vytvořenému ze zahraničních hvězd KHL vrátil vedení Clymer a v 15. minutě se trefil Kudrna po efektní kombinaci s Pirnesem a Markem.

Výběr Jaromíra Jágra (v modrém) v exhibičním Utkání hvězd KHL proti mužstvu Alexeje Jašina.
Výběr Jaromíra Jágra (v modrém) v exhibičním Utkání hvězd KHL proti mužstvu Alexeje Jašina.


Po Kuljašově snížení v druhém dějství neproměnil v 35. minutě trestné střílení Saprykin a Hossa zvýšil na 4:2, ale ještě do přestávky vyrovnali Mozjakin a Saprykin, který navíc dvou druhou trefou dostal poprvé Jašinův tým do vedení. Z trestného střílení pak sice srovnal Marek, ale náskok Rusům vrátil rovněž z penalty Radulov. V 57. minutě se ale postaral o vyrovnání povedenou střelou kanonýr Brendl a vzápětí rozhodl Hossa.

V dovednostních soutěžích, které utkání předcházely, byl úspěšnější Jašinův výběr, který zvítězil 6:2. Tým zahraničních hráčů uspěl jen v úvodním štafetovém závodu, kterého se zúčastnili Jágr, Klepiš, Hossa a Švédové Martensson a Johansson. Zdolali pětici Kornějev, Sušinskij, Zaripov, Těreščenko a Mozjakin.

Soutěže v samostatných nájezdech se zúčastnili Marek, Klepiš, Brendl, Pirnes a Martensson na jedné straně a Mozjakin, Jašin, Zaripov, Sušinskij a Morozov na druhé. Rusové vyhráli díky gólu Zaripova. Bodovala se i estetická hodnota, ale protože nic originálního nikdo nevymyslel, nakonec rozhodli o dalším bodu kapitáni. Zatímco Jašin gól nedal, Jágr si rozpohyboval Jerjomenka a zavěsil, takže vrátil svému týmu vedení 2:1.

V třetí disciplíně, střelbě do dálky, zajistil druhý bod Jašinovu týmu Kuljaš, který dodatečně nahradil v nominaci zraněného Kasparaitise. Puk vystřelený bekem CSKA Moskva objel téměř celé hřiště a Kuljaš spolu Nikulinem tak porazili dvojici Rachůnek, Hossa.

V rychlosti bruslení opět kralovali ruští hráči. Trio Saprykin, Radulov, Kornějev porazilo s celkovým časem 44,08 sekundy Rachůnka, Radivojeviče a Pirnese (47,64). Nejrychlejší byl Saprykin (14,79).
Skóre navýšili ve střelecké soutěži brankářů Jerjomenko s Barulinem vítězstvím nad Eschem a Emerym.

V přesnosti střelby na čtyři terče Morozov, Mozjakin a Jašin předčili Jágra, Marka a Dallmana. V závěrečné štafetě na rychlost pak Saprykin, Radulov, Kornějev, Těreščenko a Morozov zvítězili nad Kudrnou, Johanssonem, Clymerem, Antoněnkem a Radivojevičem.

Slavnostní nádech měla tisková konference před utkáním, na níž byl poprvé oficiálně představen Gagarinův pohár. Stříbrná a pozlacená trofej, o kterou se bude v play off KHL hrát, váží osmnáct kilogramů.

Výběr Alexeje Jašina - Výběr Jaromíra Jágra 6:7 (1:3, 3:1, 2:3)
Branky: 12. Mozjakin (Sušinskij, Proškin), 29. Kuljaš (Jašin), 39. Mozjakin, 40. Saprykin, 49. Saprykin (Radulov), 56. Radulov z trestného střílení - 8. Hossa (Klepiš, Jágr), 12. Clymer (Klepiš, Jágr), 15. Kudrna (Marek, Pirnes), 36. Hossa (Pirnes), 50. Marek z trestného střílení, 57. Brendl, 59. Hossa.

Sestavy: Výběr Alexeje Jašina: Jerjomenko (Ufa), Barulin (CSKA Moskva) - Nikulin (Kazaň), Proškin (Ufa), Kornějev, Kuljaš (oba CSKA Moskva), Žitnik (Dynamo Moskva) - Jašin, Kudašov (oba Jaroslavl), Morozov, Zaripov (oba Kazaň), A. Radulov, Těreščenko (oba Ufa), Nikolišin (Čeljabinsk), Sušinskij (Petrohrad), Mozjakin (Mytišči), Saprykin (CSKA Moskva). Trenéři: Bykov, Zacharkin (oba CSKA Moskva), Michaljov (Ufa).

Výběr Jaromíra Jágra: Esche (Petrohrad), Emery (Mytišči) - Giroux (Petrohrad), Dallman (Astana), Rachůnek (Dynamo Moskva), Johansson (Mytišči), Clymer (Dinamo Minsk) - Jágr, Klepiš (oba Omsk), Marek, Kudrna (oba Magnitogorsk), Marcel Hossa (Dinamo Riga), Brendl (Nižnij Novgorod), Martensson (Kazaň), Pirnes (Mytišči), Radivojevič (Spartak Moskva), Antoněnko (Balašicha). Trénéři: Smith (Petrohrad), Heikkilä (Jaroslavl), Vůjtek (Dynamo Moskva).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud