Miroslav Horák
10. ledna 2009 • 09:36

Jágr: Nikdo nic neví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová superstar Jaromír Jágr nemá čas myslet na poslední podivné události v Omsku. V pátek večer dorazil do Moskvy její nový vládce. Dnes odpoledne proběhne na Rudém náměstí velká show a český útočník bude její hlavní postavou.



Na proslaveném místě se odehraje ruský All Star Game – exhibiční duel mezi výběry Jaromíra Jágra a Alexeje Jašina. Nejlepší cizinci KHL proti top hráčům s ruským pasem. „Těším se na to, myslím, že to bude zábava a užijeme si srandu,“ řekl Jágr Sportu brzy po příjezdu do luxusního hotelu Ritz Carlton.

Známky rozčarování z posledních akcí šéfů jeho klubu na něm nebyly znát. „Já jsem hlavně rád, že jsme čtyři poslední utkání vyhráli a to je pro mě podstatné. A o tom dalším se mi nechce moc mluvit,“ nejprve zavrtěl hlavou.

Hossův hattrick zajistil Jágrovi výhru

Pak se ale přece jen ve foyer hotelu rozpovídal. Přestože o záměrech lídrů Avangardu nemá nejmenší tušení a netuší, proč v průběhu čtvrtečního utkání s Čechovem vedení odvolalo ze střídačky kouče Fleminga a po utkání vyhodilo i útočníka Pavla Rosu.

„Já ani pořádně nevím, co se tam stalo. S nikým jsem o tom nemluvil. Jen jsem si všiml, že trenér za námi po druhé třetině už nepřišel. A na střídačce už se pak taky neobjevil. A po zápase už teprve ne. V pátek bylo volno a já odlítal sem do Moskvy. Nic jsem se tedy nedozvěděl. Nikdo nic neví. Co se děje, k čemu došlo a proč,“ řekl Jágr Sportu.

V klubu panuje hodně zvláštní atmosféra. A v nečekanou chvíli, vyhazovy přicházejí v době, kdy tým sbírá body. „To je právě divný. Tohle po těch vítězstvích nikdo nečekal. Sice jsme vyhrávali na nájezdy a v prodloužení, ale jsou to výhry. Uvidíme, co bude následovat.“

Přestože číslo 68 přicestovalo do ruské metropole až pozdě večer, udělalo si čas na první prohlídku Rudého náměstí a hlavně hrací plochy. Jágr dokonce neváhal vzít lopatu a místním dělníkům pomohl při odklízení napadaného sněhu. „Led není ideální, ale to se dá do kupy,“ zjistil po několika odhozích bílé nadílky, načež opět zamířil do pečlivě hlídaného hotelu.

Tam se po půlnoci potkal i s Alexejem Jašinem a dalšími ruskými hvězdami.

deník Sport V Nedělním Sportu a pondělním vydání deníku Sport najdete:
» celý rozhovor s Jaromírem Jágrem

O čem mluví:
» Podivná situace v Omsku
» Utkání hvězd na Rudém náměstí
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud