9. ledna 2009 • 21:28

Hokejisté Znojma: Jsme lajdáci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drama se šťastným koncem a výhrou 4:3 ve Znojmě udrželo hokejisty Slavie po předcházející výsledkové krizi na vítězné vlně. Slavia vyhrála už páté utkání za sebou.



Hlavní podíl na výsledku měla opět druhá útočná řada v centru s Romanem Červenkou, která stála u tří gólů a navíc Jakub Sklenář trefil v závěrečné třetině tyčku.

Slavia zvítězila popáté v řadě >>>

Rozhodující trefu připravili Jaroslavu Bednářovi po rychlém protiútoku právě Sklenář a Červenka. "Nebylo těžké proměnit tuto šanci, střílel jsem takřka do prázdné branky. Ale důležité je, že jsme vyhráli, neboť Znojmo zejména v poslední třetině podalo velmi dobrý výkon. Ovšem první polovina zápasu přinesla takový vánoční hokej, v němž moc šancí nebylo," poznamenal po zápase Bednář. Brankou napravil svoji hrubku, kdy zapomněl před brankou kotouč a nabídku zužitkoval domácí Radim Kucharczyk ve vyrovnávací gól.

Střelec dvou gólů Červenka tajemství mimořádné produktivity jeho řady nehledá. "Těžko říci v čem je naše síla. Hrajeme dobře v pohybu, máme také štěstí. Byl bych rád, kdyby nám vydržela střelecká produktivita co možná nejdéle," řekl Červenka. Slavia ztratila velmi rychle tříbrankový náskok a v závěru se začala strachovat o plný bodový zisk. "Je to v poslední době naše specialita. Nevím, čím si to vysvětlit. Hlavně, že se nám podařilo vstřelit vítěznou branku," dodal Červenka.

Ve znojemské šatně byl smutek, neboť ztracené body mohou chybět v konečném účtování v boji o play off. "Jsme lajdáci. Měli jsme hrát na remízu a ne se po vyrovnání honit proti Slavii za vítězstvím. Dalo se totiž čekat, že v přemíře snahy uděláme nějakou chybu, kterou zkušený soupeř využije," konstatoval útočník Radek Haman.

Zklamání nad výsledkem neskrýval ani střelec druhého gólu Roman Erat, který by rovněž bral raději alespoň remízový bod. "Je to smůla. Podařilo se nám v téměř ztraceném utkání proti mistrovi vrátit do hry. A pak to takhle pokazíme. Hlavně jsme si nepohlídali jejich současný nejproduktivnější útok. Jeho síla spočívá v tom, že i z náznaku malých šancí umí skórovat. Slavia hrála v pohodě, dlouho bránila. A my jsme se jen těžko prosazovali," tvrdil Erat.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud