9. ledna 2009 • 20:32

Petrovický má otřes mozku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovický hokejista Róbert Petrovický utrpěl v dnešním extraligovém utkání v Třinci otřes mozku a přes noc zůstane na pozorování v místní nemocnici. Pokud nenastanou komplikace, pětatřicetiletý slovenský útočník by se v sobotu měl vrátit domů.



Petrovický se zranil v jedenácté minutě utkání po nevinně vyhlížejícím souboji s domácím obráncem Vosátkem u zadního mantinelu za třineckou brankou. Po střetu však zůstal ležet na ledě a až po několikaminutovém ošetření ho z ledu odvedli spoluhráči, přestože bývalý slovenský reprezentant vykazoval známky silné dezorientace.

Vítkovice vyhrály v prodloužení >>>

"Zatím nemáme nové informace. Vypadá to na otřes mozku, přes noc zůstane na pozorování v nemocnici," řekl po utkání novinářům asistent vítkovického trenéra Kamil Konečný.

Důsledky souboje zaskočily i třineckého beka. "Úmysl to samozřejmě nebyl. Šel jsem do toho ramenem, ale nevybavuju si, jestli se sklonil hlavou. Podle mě to bylo čisté. Nebyla to ani žádná velká rána. Opravdu bych nečekal, že z toho může být otřes mozku. Je mi to ale líto," řekl Lubomír Vosátko.

I bez zraněného kapitána Vítkovičtí v Třinci vyhráli 3:2 v prodloužení. Nejbližší zápasy však patrně budou muset zvládnout bez své opory. "Čekáme na zprávu lékařů, podle toho se uvidí, kdy bude Robo znovu k dispozici," dodal Konečný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud