9. ledna 2009 • 20:35

Sparta porazila Zlín, drží se špičky

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Zápasy Sparty se Zlínem to nemůže být nuda. Nadávky, potyčky to je kolorit vzájemných soubojů obou rivalů, ani ten poslední nebyl výjimkou. Hokejová Sparta ho po vypjatém závěru vyhrála 4:2.



S nadějemi, že bude brankářskou jedničkou odjížděl zlínský gólman Sedláček na mistrovství světa do dvaceti let. Jenže český dres neoblékl ani jednou. Trenér Sýkora mu nedal šanci a posadil ho mezi diváky na tribunu.

Souhrn 39. kola extraligy >>>

Ton: Někdy bych je za ty výroky přetáhl >>>

To kouč Moravanů Zdeněk Venera své naději věří pořádně. Ledva dosedlo ve středu letadlo s reprezentanty na ruzyňské letiště, Sedláček slyšel - připrav se na Spartu. Dostal přednost před Murínem i Bieglem a v pátek už v TESLA Aréně hájil zlínské brankoviště a byl nejlepším hráčem svého týmu.

Hlasy trenérů
Marian Jelínek (Sparta):
"Přistupovali jsme k tomuto zápasu trošku jinak než k jiným, protože jsme v této sezoně se Zlínem dvakrát prohráli. Navíc to byl první domácí zápas v novém roce, takže jsme se na něj enormně soustředili. Chtěli jsme hrát pro diváky, bohužel se to nepovedlo až tak hokejově. Na druhé straně jsou tři body doma a z hlediska napětí a nervů to asi pro lidi bylo, ale pro nás trenéry asi nic moc."

Rostislav Vlach (Zlín):
"Úvod zápasu nám nevyšel, ale poté jsme hru srovnali. Dost klíčová byla branka na 1:2, kterou jsme dostali po hrubé chybě. Pak bylo utkání celkově vyrovnané, ale rozhodly proměněné šance. Výkon našeho mužstva byl celkem slušný, ale bohužel jsme nedali nějaké příležitosti."

Před sebou viděl urputný boj, neustále kouskovaný vyloučeními. Zlín předvedl, jak se bojuje o play off. Nějaké pohledné kombinace, kličky, to byste v jeho hře hledali marně. Naopak nechyběl důraz a boj na hranici sebeobětování.

To Spartě činilo veliké problémy, navíc se nechala rozhodit dosti nejasným metrem sudího Hribika. Ve třetí třetině dokonce k mantinelu seběhl generální manažer Pražanů Petr Bříza, aby rozhodčím vysvětlil svůj pohled na věc. Holešovičtí zrovna inkasovali v oslabení a horko těžko bránili vedení 3:2.

Následně putoval Zlín na minutu a půl do tří... Z toho těžil Petr Ton, který těsně po návratu prvního hříšníka precizně zakončil samostatný únik. Připsal si svůj druhý gól v zápase a osudu duelu definitivně rozhodl.

Před utkáním slavili domácí návrat útočníka Michala Broše, který měsíc laboroval se zraněním břicha. Na olomouckém odchovanci však pauza znát nebyla. Svou brankou otevřel skóre zápasu, připsal si asistenci i desetiminutový osobní trest za protesty.

Po zápase Sparťané naopak počítali ztráty. Jejich nejproduktivnější forvard Ondřej Kratěna si podvrtl koleno, a centr Langhammer odstoupil s pohmožděnou rukou.

Sparta Praha - RI Okna Zlín 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Broš (Jan Hanzlík, Netík), 17. Ton (D. Výborný), 24. Netík (Broš), 54. Ton (Vykoukal) - 16. Roman Vlach (Nosek, Mokrejš), 49. Köhler (Leška, Balaštík).
Rozhodčí: Hribik - Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 14:13, navíc Broš - Balaštík oba 10 min. Využití: 2:2.
Diváci: 5308.

Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Gulaši, Ptáček, Jerofejevs, L. Procházka - Netík, Broš, Hromas - Ton, D. Výborný, Kratěna - Podlešák, Langhammer, Koreis - Látal, Hrdel, Kafka. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.

Zlín:
Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Mokrejš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud