9. ledna 2009 • 20:22

Pardubice vedou extraligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Pardubic ve 39. extraligovém kole porazili Plzeň 5:2 a nepropásli tak po čtvrteční prohře Litvínova svou šanci postoupit do čela soutěže, kde byli naposledy po třetím kole sezony 2006/07.



V souboji se Západočechy rozhodli o svém vítězství vynikajícím výkonem ve druhé třetině, kterou vyhráli 4:0.

Souhrn 39. kola extraligy >>>


Dobrou pohodu domácích naznačily už úvodní minuty zápasu. Hráči Moelleru se pustili do plzeňského týmu s pořádnou vervou a před brankou Málka to doslova vřelo. Hostující brankář byl v jednom ohni, ale se svými spoluhráči odolal náporu Východočechů.

Hlasy trenérů
Jiří Seidl (Pardubice):
"Dneska se nám zápas podařilo odehrát hodně v pohybu, v pohodě a celkem bez nervů. A že jsme se dostali do vedení tabulky je hezké."

Milan Razým (Plzeň):
"První třetinu jsme sehráli vcelku dobře, šli jsme do vedení, nakonec jsme udrželi nerozhodný stav do jejího konce. Jako tradičně se nám v Pardubicích stav zlomil ve druhé třetině, kterou jsme prohráli vysokým rozdílem, což rozhodlo o výsledku. Ve třetí třetině se dá říci, že domácí polevili a my rozložili síly mezi všechny hráče, dostali jsme do hry čtyři útoky a jsme rádi, že hráči nesložili zbraně a podařilo se nám snížit, ale to už nic neřešilo. Můžeme tak domácím jen pogratulovat k zaslouženému vítězství."
Plzeňské hráče dostala do hry přesilovka při vyloučení Starého, po které na chvíli vyrovnali hru a ve 14. minutě Adamským otevřeli skóre. Domácí však brzy vyrovnali zásluhou Pivka po nádherné individuální akci, při které domácí forvard chladnokrevně obelstil i Málka.

Brankostroj domácích odstartoval ve 22. minutě mladík Zohorna, který vrátil za Málkova záda odražený puk po střele Starého. Ve 29. minutě využili domácí přesilovku po vyloučení Vlasáka, kdy Málka překonal Kolář I. Pardubičtí hráli velmi aktivně a byli nadále při chuti. Při úniku sice neuspěl Tvrdík, ale ve 35. minutě se mohl radovat Pivko, který po Cetkovského přihrávce z téměř nulového úhlu prostřelil Málka.

Ten pak k radosti domácích fanoušků opustil led a uvolnil místo junioru Francouzovi. Domácí přehrávali soupeře především v rychlosti a dokumentovala to i pátá branka v síti Lasselsbergeru. Tvrdík s Cetkovským se přehnali kolem Pácala a Ludvíka a Cetkovský nedal plzeňskému náhradníkovi pražádnou šanci.

Třetí třetina byla ze strany domácích odehrána spíš už jen na údržbu slibného náskoku a pouze z povinnosti. Západočeši ve 45. minutě korigovali skóre. Při přesilovce se trefil Straka, ale měl ulehčenou roli tím, že domácí bránili jen ve třech, protože Tvrdík zlomil hůl a nemohl se zapojit do obranné činnosti.

Plzeňští trenéři ve třetí třetině dali šanci i čtvrtému útoku, ale domácí měli hru pod kontrolou, přestože střelecky se už neprosazovali. Na rozdíl dvou branek mohl v 56. minutě snížit Adamský, ale Lašák proti němu vytáhl jeden ze svých brilantních zákroků. I když se diváci další branky v plzeňské síti nedočkali, odměnili své hráče velkým aplausem.


Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 5:2
(1:1, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Pivko (Snopek), 22. Zohorna (Starý), 29. Kolář I (Starý), 35. Pivko (Cetkovský), 39. Cetkovský (Tvrdík) - 14. Adamský (Kracík, Matějovský), 46. M. Straka (Kracík, Vlasák).
Rozhodčí: Fraňo - Bláha, Kostka.
Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1.
Diváci: 9475.


Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Tvrdík, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Plzeň: Málek (35. Francouz) - Benák, S. Hudec, Cartelli, Pácal, Dresler, Smrek, Redlins - Tomas, M. Straka, Vlasák - Adamský, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Ludvík - od 41. navíc Šinágl, Kubica, Lev. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud