9. ledna 2009 • 20:05

Boleslav vydřela dva body

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Jak ztratit slibný zápas? Karlovarští by si po včerejšku mohli otevřít poradnu. Vedli 2:0. Skvěle bránili přesilovky. Tak dlouho si ale zahrávali a nechávali hráče Mladé Boleslavi dotírat na vynikajícího brankáře Mensatora, až se jim to vymstilo.



Během poslední desetiminutovky ztratili tři body, zbyl jim jen jeden.

Padesát minut Lukáš Mensator uváděl domácí k šílenství. Co on toho pochytal. Střely. Dorážky. Rány z voleje. Všechno!

Jenže Mladoboleslavští potvrdili, že na posledním místě tabulky se jim pranic nelíbí. A chtějí odsud ven. Ani zoufalá vlastní snaha o jednu jedinou kloudnou přesilovku je neodradila. Pořád se tlačili dopředu. A vyplatilo se.

„Věřili jsme celý zápas. Nic jiného nám ani nezbývalo. Nejsme v situaci, kdy za stavu 0:2 můžeme složit zápas,“ potvrdil Radim Vrbata.

Souhrn 39. kola extraligy >>>

„Věřili jsme celý zápas. Nic jiného nám ani nezbývalo. Nejsme v situaci, kdy za stavu 0:2 můžeme složit zápas,“ potvrdil Radim Vrbata.

Hlasy trenérů
Jaromír Šindel (Mladá Boleslav):
"Byl to fyzicky náročný zápas. Mensator se ukázal ve skvělé formě. Hráči se snažili jít hodně do branky, ale on to pochytal. Máme dva problémy; jsou to útočné fauly, které nám zabraňují dohrát rozehrané přesilovky a potom samotné neproměňování přesilovek. Jsme ale rádi, že dnes mužstvo ukázalo velkou morální sílu."

Josef Paleček (Karlovy Vary):
"Jsme zklamaní. Chtěli jsme zde získat tři body. Měli jsme to dobře rozehráno, ale měli jsme mnoho vyloučených. Dřeli jsme a nakonec síly chyběly. Navíc jsme udělali dvě hrubky, zvláště špatné střídání v závěru by se nemělo tak zkušenému hráči stát."
Mensatrora o čisté konto nakonec nepřipravil nikdo ze střelců v černém. Byl to Roman Prošek, obránce Energie. Snažil se odclonit Mockovo nahození před branku. Místo toho ale puk srazil přesně tam, kam ani za mák nechtěl…

„Zkazil jsem to, měl jsem to zahrát líp,“ věděl Prošek. „Šlo to vedle, jenže já jsem nemehlo a strčil jsem do toho nohu. Chtěl jsem to chytit rukou, ale nestihl jsem to. Kdybych to nechal, letělo by to nejspíš do rohu, možná ven.“

Hosté jako by potom znejistěli. Najednou už další trefa domácích znamenala vyrovnání.

A ona taky nakonec přišla.

Celou dobu boleslavským nešly přesilové hry. Ale jak! To bylo čiré zoufalství. Celkem třináctkrát pochodovali Karlovarští na trestnou lavici. Dvanáct z nich si tam mohlo v klidu odpočinout. Domácí totiž byli marní. Málokdy se jim podařilo alespoň na pár vteřinek vůbec usadit v pásmu.

„Dařily se nám přesilovky v Budějovicích i ve Zlíně, ale tentokrát to nešlo. Vary bránily dobře modrou čáru. Když jsme to nahodili, tak nám to vrátili zpátky. To bylo frustrující,“ vykládal Radim Vrbata.

Nakonec to ale přece jen vyšlo. Při třináctém vyloučení Karlových Varů, přísném posouzení počtu hráčů na ledě. Boleslavští odvolali z branky Cháberu a všechno vrhli do útoku. Kočího ránu pak úspěšně přesměroval ruský mladík Kazionov. Do konce třetiny chybělo 43 vteřin.

Stejná doba stačila uběhnout z prodloužení, než utnul časomíru Důras. Velký obrat!

„Prostě jsme to zkazili. Není to poprvé, ale nesmíme si z toho dělat hlavu. V neděli je další zápas,“ pokrčil rameny karlovarský kapitán Václav Skuhravý.

BK Mladá Boleslav - Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 50. Mocek, 60. Kazionov (Kočí), 61. Důras (Schnabel, R. Vrbata) - 25. Dej (Zucker, Němec), 45. Pech (Prošek, Skladaný).
Rozhodčí: Polák - Chytil, Bryška.
Vyloučení: 9:13, navíc R. Vrbata (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0.
Diváci: 3949.

Mladá Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Mocek, Čížek - R. Vrbata (5. - 17. T. Sýkora), D. Vrbata, Důras - Nouza, R. Král, Handlovský - Padělek, Boháč, Benda - od 46. navíc Kazionov, T. Sýkora. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Karlovy Vary:
Mensator - Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Milan Procházka, Kristek, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud