9. ledna 2009 • 19:53

Slavia zvítězila popáté v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Až branka útočníka Jaroslava Bednáře tři minuty před koncem základní hrací doby rozhodla o vítězství hokejistů Slavie Praha ve Znojmě 4:3. Slavia tak prodloužila svou úspěšnou sérii na pět vítězství za sebou.



Utkání mělo dramatický podtext, neboť Pražané získali snadno během pěti minut tříbrankový náskok, který ale stačilo Znojmo dorovnat.

Trenér Slavie Růžička měl sice před zápasem dilema s vyřešením místa brankáře, neboť po mistrovství světa dvacítek v Kanadě měl k dispozici i talentovaného Furcha. Kouč ale vsadil na osvědčenou jistotu, kterou je čtyřiatřicetiletý Neruda, jenž chytal ve všech čtyřech předcházejících vítězných zápasech.

Souhrn 39. kola extraligy >>>
Hokejisté Znojma: Jsme lajdáci >>>

Celá první polovina zápasu nabídla pouze hru svázanou taktickými pokyny. Slavia se do útočení nehnala, spoléhala hlavně na ostřelování domácího brankáře Trvaje z větší vzdálenosti. Znojmo proti zkušenému soupeři spoléhalo na zajištěnou defenzívu, převahu mělo pouze v závěru první třetiny při přesilovce po vyloučení Krafta a většinou i v momentech, kdy byla na ledě Dopitova útočná řada.

Hlasy trenérů
Radim Rulík (Znojmo):
"Zápas se nám nepovedl. Těžko jsme se dostávali přes obranu Slavie, která přijela s defenzívní taktikou. Nelíbil se mi ale náš výkon v prvních dvou třetinách, kdy nám chyběl důraz a agresivita. Tyto vlastnosti jsme přidali až ve třetí třetí, kdy se nám zaslouženě podařilo vyrovnat. V touze po vítězství ale následovala chyba a po ní rozhodující brejk ze situace, kdy jsme soupeře napadali a prali se o puky. Jsme smutní a zklamaní. Měli jsme získat minimálně bod."

Jiří Kalous (Slavia Praha):
"Znojmo hrálo velmi aktivně, místy si vytvářelo velký tlak, kterému jsme do konce druhé třetiny úspěšně odolávali. V průběhu prostřední části hry se nám podařilo vytvořit si šance i tříbrankový náskok. V závěrečné třetině jsme si situaci zbytečně zkomplikovali, nechali soupeře vyrovnat. Proto jsem rád, že se nám podařilo vstřelit z brejku rozhodující vítězný gól. Brankář Furch a útočník Růžička měli ještě po mistrovství světa dvacetiletých volno, obránce Novák chyběl kvůli zranění, natáhl si sval."
Poněkud nezáživný hokej ukončil ve 32. minutě Tomica, který si z pravé strany najel do prostoru před soupeřovou brankou, jeho střelu sice Trvaj vyrazil, kotouč se ale odrazil do sítě. Branka probudila Slavii k výraznému zvýšení aktivity. Do samostatného úniku se dostal Bednář, jehož pokus o blafák ale zmařil v poslední chvíli seknutím hokejkou přes ruce domácí obránce Mojžíš.

Přesilovka trvala pouhých šestnáct sekund, Hruška našel volného Červenku, jenž střelou přesně pod horní tyčku přidal druhý gól hostí. Tato řada vzápětí potvrdila, že je momentálně největší údernou silou Slavie, neboť po Drtinově střele přidal Červenka třetí branku.

Znojmo ale po této brankové sprše nerezignovalo. Ještě do konce třetiny Svoboda překonal poprvé Nerudu a v úvodu poslední dvacetiminutovky v přesilovce tečoval Bičánkovu tvrdou střelu od modré čáry Erat a brankář Slavie už na změnu kotouče nestačil zareagovat. Orli vycítili příležitost ke zvratu, zvýšili obrátky a získali chvílemi drtivou převahu. Brankář Neruda ale dešti střel odolával, Slavia spoléhala pouze na brejky.

Ve 49. minutě se však Znojmo dočkalo, když vyrovnal Kucharczyk. Po jednom z brejků Pražanů trefil Sklenář tyčku. Ovšem tentýž hráč založil tři minuty před koncem rychlou akci, na jejímž konci stál vítězný gól Bednáře. Znojmo ještě vyzkoušelo v poslední minutě hru bez brankáře, která však již vyrovnání nepřinesla.

Znojemští Orli - Slavia Praha 3:4
(0:0, 1:3, 2:1)

Branky a nahrávky:
38. J. Svoboda (Mojžíš), 42. Erat (Selingr, Bičánek), 49. Kucharczyk - 32. Tomica (Kraft), 34. Červenka (D. Hruška, Bednář), 36. Červenka (Drtina, Bednář), 57. Bednář (Červenka, Sklenář).
Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1.
Diváci: 3287.

Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Mojžíš, Rýgl, Švrček, J. Mrázek, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Haman, Kucharczyk - Demel, R. Procházka, M. Růžička. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Slavia Praha: Neruda - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, Kraft, Tomica - T. Svoboda, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud