Michal Koštuřík
7. ledna 2009 • 16:04

Na Silvestra nepili, přesto teď prohrávají

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nespokojenost? Ano. Veliká. Panika? Zatím ne. Ve Zlíně zkoumají, proč tým totálně selhal v posledních dvou zápasech a výrazně si zkomplikoval boj o play off.



Vysvětlení, že na Pardubice a Mladou Boleslav to Balaštík a spol. neumějí, u vedení neobstojí. „Diváky jsme otrávili,“ uvědomil si po prohře s nováčkem Miroslav Michalovský, generální manažer výběru RI Okna.

České Budějovice, Pardubice, Mladá Boleslav. To je trio soupeřů, které Venerův soubor čekají na závěr každé čtvrtiny soutěže. Anebo jinak: jeden přední extraligový tým a dva nejhorší.

Výsledek? Zlín urval v devíti zápasech s těmito soky pouhých šest bodů ze sedmadvaceti! Statistika možná nuda je, ale tato nelichotivá čísla by měla hráčům vrtat v hlavě.

Podobný problém jako nyní totiž řešili v klubu na konci druhé čtvrtiny. Také tehdy mužstvo podlehlo Pardubicím i Boleslavi, k tomu přidalo selhání na jihu Čech.

„Vidíte, to jsem si ani neuvědomil,“ přiznal včera trenér Zdeněk Venera. Žádný závěr z toho ale nedělá.

„Pardubice jsou doma silné, válcují kdekoho. A Mladá Boleslav? Ta je sice v tabulce poslední, ale podává dobré výkony. A ještě soupeře před sebou hodně potrápí. U nás výborně bránili. Hned byli zpátky v pěti lidech. To se pak těžko prosazuje a vypadá to, že utkání nemá tempo. Ale zdání klame,“ upozornil kouč.

Zkušený stratég radši hledá v posledních neúspěších pozitivní souvislosti. „Když jsme ve druhé čtvrtině s těmito celky prohráli, začali jsme pak sbírat body. Pokud to bude stejně probíhat i teď, nebudu se zlobit,“ usmál se.

Přesto včera dopoledne borcům promítnul jejich nedělní tápání. „Nejsme spokojení. Od začátku to bylo mrtvé,“ všímal si Venera.

„Nikomu se to nemohlo líbit. Byli jsme v letargii,“ přidal se manažer Michalovský.

Klubová vrchnost však po zpackaném víkendu do kabiny nezamířila. Hromy a blesky nechala na trenérech Venerovi a Vlachovi. „Jsou fundovaní,“ vysvětlil manažer.

„Já se o situaci bavím s kouči, oni zase s hráči. Nebudeme na tom nic měnit. Hráči vědí, o co hrají. Sami se z toho musí vyhrabat. Blíží se závěr základní části a bude stále těžší získávat body.“

Útočník Rachůnek po prohře s nováčkem prohlásil, že už předzápasový trénink před odjezdem do Pardubic nestál za nic. Trenér se tomu ale nedivil.

„Prvního ledna to nemůže být ideální. Nikdo samozřejmě nepil do rána. To je hloupost. Žádné takové příznaky na hráčích nebyly. Ale když posedíte s rodinou a po půlnoci vám bouchají u baráku petardy, pořádně se nevyspíte. A to je pak znát. Myslím, že stejný trénink měly i Pardubice. Navíc se hrálo až další den,“ zdůraznil Venera.

Všichni v klubu vzývají návrat marodů. Sešlo se to tak, že v těchto dnech vypadli ze sestavy samí důrazní hráči, kteří dokáží strhnout tým k většímu úsilí. Na marodce byli Kubiš, Kollár, Matějka a Mokrejš. Proti Boleslavi nejvíc chyběl druhý jmenovaný.

„Kollár je bojovný, důrazný a dobrý na vhazování. Všechny tyhle vlastnosti nám v neděli chyběly,“ tvrdil Michalovský. „Taky Kubiš je hráč do nepohody. Ale má zlomený prst a ještě tak týden bude mimo.“

Slovenský centr Andrej Kollár už je po nevolnosti v pořádku a v pátek na Spartě bude hrát. V brance se možná objeví Jakub Sedláček, který se vrátil z šampionátu „dvacítky“.

V Kanadě si ale nezachytal. Bude ve Zlíně znovu jedničkou, když je Murín zdravý? „Je mladý, určitě může hned chytat. S aklimatizací by neměl mít problém. Ale nechám to na trenérech,“ uvedl manažer. „Zatím fakt nevím, kdo nastoupí. Konzultujeme to i s trenérem gólmanů,“ sdělil kouč.

***

JAK HRÁLI
S PARDUBICEMI
2:4, 1:5, 2:6

S MLADOU BOLESLAVÍ
5:2, 2:7, 1:3

S ČESKÝMI BUDĚJOVICEMI
2:3P, 0:3, 5:4SN

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud