6. ledna 2009 • 12:54

Pustí Sparta Kúdelu do Boleslavi?

Autor: har, hh, ar
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo opustí Spartu? To nejspíš ovlivní i dění v Boleslavi. Pokud totiž do Cottbusu zamíří Jan Rajnoch, měl by ho nahradit letenský univerzál Ondřej Kúdela.



Po podzimu čtvrtá Sparta chce na jaře předstihnout druhou Mladou Boleslav, v lednovém přestupním okně však konkurentovi hráčsky vypomůže. Tento scénář je prý předjednaný. Čeká se jen na spouštěcí mechanismus, a sice legalizaci Rajnochova stěhování do Německa.

„O Ondrovi Kúdelovi víme, je to jedna z alternativ,“ potvrzuje i boleslavský kouč Pavel Hapal.

Co na to říkají na Letné? „Odejdou čtyři, možná až pět hráčů, ale konkrétní jména zatím nesdělíme,“ řekl Jozef Chovanec, hlavní trenér Sparty a zároveň generální sportovní manažer, v den zahájení zimní přípravy. Tato verze stále platí.

Kuloární zdroje však hlásí, že na Letné této transakci rozhodně nesvítí červená. O Kúdelovi se už dříve spekulovalo jako o jednom z jistých držitelů sparťanského Černého Petra. Teď se to dostává do ještě konkrétnější roviny. Zájem boleslavské strany o vicemistra světa „dvacítek“ není nový. Středočeši ho lanařili poprvé už před dvěma roky. Tehdy je s nabídkou trumfla Sparta.

V ní talentovaný obránce zapadl. Nejdříve skončil na hostování v Kladně, pak se sice vrátil, ale do základní sestavy se neprosadil. Loni na podzim si v lize zahrál pouze v šesti zápasech. Jeho přechod do Boleslavi by byl přesto překvapivý. Vždyť Sparta i ústy Jozefa Chovance deklarovala, že hodlá dát větší prostor nadějným hráčům.

Pohyb na trase mezi letenským a boleslavským stadionem by mohl být větší. A zase to má údajně v rukou Hapalův svěřenec, tentokrát brankář Miroslav Miller. Ten se netají přáním zkusit štěstí jinde a kdyby se mu to podařilo, tak by ve městě automobilů toužili po Kozáčikovi nebo Grigarovi. Právě jeden z nich bude muset sparťanské šatně zamávat.

Tedy, jestli platí Chovancova slova: „Jeden z trojice brankářů odejde.“ A Jaromír Blažek to nebude, což na prahu nového roku oznámil Chovanec.

Avizované zimní personální rošády se na Letné dolaďovaly i ve včerejším odpoledni. Na programu měla být především „finalizace“ příchodů dvou dvaadvacetiletých borců z Rakouska. Prvním z nich je levý obránce či záložník Manuel Pamič, Chorvat, který se zatím neprotlačil do základní jedenáctky Salcburku, druhým pak Niklas Hoheneder, stoper LASK Linec.

„Se Salcburkem probíhají jednání, v polovině příštího týdne bychom se měli dohodnout,“ předeslal už minulý pátek Chovanec.

A Hoheneder? Zdá se, že i on se blíží Spartě. Sto devadesát centimetrů vysoký střední obránce loni v prosinci vedení LASK Linec sdělil, že neprodlouží v klubu kontrakt platný do léta 2009 a během Vánoc utichly v rakouských médiích také spekulace o jeho možném angažmá ve vídeňské Austrii.

„V nejbližších dnech Hoheneder někde podepíše smlouvu, ale u nás to nebude,“ citoval stanovisko Austrie rakouský tisk. Že by se pod slovem „někde“ skrývala Letná?

Kdo se naopak bude muset se sparťanským luxusem rozloučit, to zůstává v tajnosti. Co takhle Matušovič a Brno? „Se Spartou jsme o Matušovičovi nejednali a ani to nemáme v úmyslu,“ smetl tuhle variantu ze stolu Radek Bělák, brněnský sportovní ředitel.

To je další signál, že vyjasňování tajenky odchodů směrem ze Sparty se bude protahovat.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud