4. ledna 2009 • 22:12

Hvězdnému Crosbymu ruply nervy

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Tohle se nevidí často. Sidney Crosby shodil rukavice, aby se porval. Hvězdný útočník Pittsburghu to udělal teprve podruhé ve své kariéře. Na konci třetí třetiny zápasu s Floridou se pustil do Bretta McLeana.



O Crosbym se říká, že není zrovna férový. Vyčítají mu, že simuluje a neumí se postavit čelem jako chlap. To třeba když 18. prosince v utkání s Atlantou řezal zezadu do obránce Válabika, jehož držel jiný hráč Penguins.

Tak se do toho pittsburský kapitán pustil naostro…

Ani tahle bitka ale nebyla úplně korektní. Na rozdíl od jeho první z minulého prosince, kdy férově zbušil Andrewa Ference z Bostonu. Co se teď stalo?

Crosby se sklonil na buly proti McLeanovi. Sotva rozhodčí vhodil puk, na svého soupeře vystartoval. Chytl ho za dres a aniž by se floridský útočník výrazně bránil, zasypal ho pěstmi.

„Ptal jsem se ho, jestli se porveme a on odpověděl, že ano. A ‚ano‘ podle mě obyčejně znamená ano,“ řekl Crosby listu Pittsburgh Tribune-Review. „Spíš mě nebral vážně. Copak bych kvůli takové blbosti chtěl sedět 20 minut na trestné?“

McLeanova verze se trochu lišila… „Před vhazováním něco řekl, ale já to ignoroval,“ tvrdil. „Podle mě to bylo neprofesionální. Skočit na někoho, kdo má hlavu dole a snaží se hrát buly, je trochu dětinské,“ přidal Nick Boynton, zkušený obránce Panthers.

Crosby se každopádně snažil nabudit svůj tápající tým. Penguins prohráli 1:6, naprázdno vyšli podesáté z posledních 14 zápasů. Propadli se na 9. místo ve Východní konferenci.

Třetí nejproduktivnější hráč ligy však pouze inkasoval celkem 19 trestných minut. A za to, že rvačku vyprovokoval, může dostat i stop na jedno utkání.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud