4. ledna 2009 • 19:58

Plzeň zabrala a vyhrála

Autor: ČTK, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Plzně porazili ve 38. kole Třinec 5:2. Oboustranně ofenzivní představení přineslo jako obvykle v souboji těchto soupeřů množství branek. O své výhře rozhodli Západočeši v prvních dvou třetinách.



Dvěma góly se na výhře domácích podílel nejproduktivnější hráč soutěže Tomáš Vlasák.

Třinecký tým se sice na západ Čech přesunul kvůli ušetření sil z Prahy, kde hrál v pátek proti Slavii, přesto se vinou špatného pohybu dostal v úvodu pod tlak domácích. Ten korunoval střelou bez přípravy Matějovský, kterému ideálně zpoza branky přihrál dnes netradičně na pozici centra alternující Dvořák. O necelou minutu a půl později však chyboval při rozehrávce Vlasák a přečíslení dvou na jednoho využil přesnou střelou nad Málkovu lapačku znamenající vyrovnání Hampl.

Souhrn 38. kola extraligy >>>

Více už ovšem hosté plzeňského gólmana vracejícího se na pozici jedničky po čtyřzápasové pauze v první třetině neohrozili. Naopak domácí měli výhodu více než minutové dvojnásobné početní výhody. Když už se první hříšník Výtisk vracel na led "procedil" táhlou střelou z levého kruhu skrz Čechmánkovy chrániče kotouč do sítě Cartelli.

HLASY TRENÉRŮ
Pavel Hynek (Plzeň):
"Celé mužstvo musím pochválit za disciplinovaný výkon. Největší síla Třince je ve třech výborných vyrovnaných řadách, které se nám ale dnes povedlo eliminovat, což byl klíč k vítězství. V pátečním zápase jsme hodně bojovali s nachlazením, někteří hráči hráli i s ním. Ze hry na tři útoky ale nemám obavy, do pátku máme dost času na regeneraci. Francouz nás v odchytaných zápasech nezklamal, potřebuje si ale odpočinout. Navíc jsme chtěli do branky po delší pauze vrátit natěšeného Romana Málka."

Jiří Juřík (Třinec):
"Zhodnotit se to dá krátce. My jsme po celou dobu utkání nenašli recept na výbornou a důslednou obranu soupeře. Nebyli jsme spokojeni s celým týmem. Není to chyba jenom Romana Čechmánka. Měli jsme tam velká okna, která Plzeň rychle trestala. Navíc jsme těžko přecházeli přes střední pásmo."

Do prostřední části vstoupili domácí gólově. Po přihrávce Straky mezi kruhy střílel Vlasák do prázdné branky, kterou netaktickým vyjetím opustil Čechmánek. Obrana hostů také neoplývala jistotou, střelu Dreslera z přečíslení dva na jednoho ale sedmatřicetiletý brankář vyrazil ramenem.

Hosté se nepoučili a při vlastní přesilovce dali příliš prostoru kreativnímu Vlasákovi. Nejproduktivnější hráč soutěže následně rozjel akci, na jejímž konci sám dorážkou zvýšil na 4:1. To už nevydržel Čechmánek a po polovině utkání přepustil své místo mezi tyčemi Vojtkovi. Bezstarostně hrající Třinec ale dokázal o minutu později snížit na rozdíl dvou branek, poté co Málek neudržel střelu Květoně a Lušňák neměl problém zaznamenat premiérovou extraligovou trefu.

Snahu hostů o vstřelení kontaktního gólu mohl utnout v úvodu závěrečné třetiny Vlasák. Trestné střílení nařízené za faul na unikajícího Tomase ale forhendovým blafákem neproměnil. Poté strážce plzeňské svatyně Málek udržel na čáře dvojitou dorážku Moravce. Dokonce ve vlastním oslabení ujela dvojice hostí do přečíslení, Málek ale Květoňovu střelu vyrazil. Stejnou situaci nedokázal na druhé straně zužitkovat ani Tomas, který nadvakrát ztroskotal na Vojtkovi.

V závěru zápasu znásobili hosté svou přesilovku odvoláním gólmana. Přes velký závar však inkasovali popáté, když Tomas vracející se z trestné lavice pohodlně skóroval do opuštěné branky.

Čechmánek opět pod palbou

Strastiplný zápas prožil v Plzni třinecký brankář Roman Čechmánek. A ne poprvé... Kolik posměšných pokřiků si musel vyslechnout! Ve 31. minutě po čtvrtém plzeňském gólu vystartoval nakvašeně z branky a prchl na střídačku. Spoluhráči mu vůbec nepomohli.

Jakmile usedl a přehodil přes sebe deku, plzeňský kotel na něj opět začal křičet. Pokřik „Čechmánek je kašpárek“ patřil k těm slušnějším... Slyšel i ostřejší slova.

Stejně jako náhradník Martin Vojtek, kterého fandové přivítali urážkou: „Vojtek, tlustý prase.“ Čechmánkovi se v Plzni dlouhodobě nedaří, včera se to znovu ukázalo. Sám brankář se po utkání nechtěl vyjádřit. „Omlouvám se, nechce se mi,“ vzkázal po jednom z kustodů.

„Čekal jsem, že bude chytat Vojtek. Pro nás to ale bylo jenom dobře, že tam byl Čeman,“ reagoval plzeňský útočník Radek Matějovský.

Lasselsberger Plzeň - Oceláři Třinec 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Matějovský (Dvořák), 10. Cartelli (S. Hudec, Adamský), 23. Vlasák (Straka, Tomas), 31. Vlasák (Benák, Dvořák), 60. Tomas (Straka, Matějovský) - 6. Hampl (Balej), 32. Lušňák (D. Květoň, Peterek).
Rozhodčí: Vampola - Bádal, Charvát.
Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
Diváci: 5593.

Plzeň: Málek - Benák, S. Hudec, Cartelli, Pácal, Dresler, Smrek, L. Martinec - Tomas, M. Straka, Vlasák - Adamský, Jan Kovář, Matějovský - Kubica, Dvořák, Ludvík. Trenéři: Hynek a Razým.

Třinec:
Čechmánek (31. Vojtek) - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Gureň, Rangl, Malec - Balej, D. Moravec, Hampl - Kanko, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zeliska, Lušňák. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud