4. ledna 2009 • 19:30

Slavii domácí prostředí svědčí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté pražské Slavie završili sérii čtyř zápasů v domácím prostředí dalším tříbodovým ziskem, když v dnešním 38. kole zvítězili nad Kladnem 5:1. Pražané se tak díky čtvrté výhře za sebou dotáhli bodově na třetí Spartu.



Kladno, které vyhrálo čtyři poslední vzájemné duely se Slavii, zůstává desáté o dva body před Znojmem.

Slavia se dočkal vedení už v 65. vteřině utkání, když Bednářovu viděl rozjetého Sklenáře, který se ocitl sám před Kopřivou a potvrdil střeleckou formu. Trefil se už popáté za poslední čtyři duely. Hned v 5. minutě zvýšil Micka tečí Špeldovy střely od modré čáry.

Souhrn 38. kola extraligy >>>

Kladno, i s posilou z prvoligového Ústí nad Labem Františkem Mrázkem v sestavě, se do dostalo k ohrožení Nerudovy branky pořádně až ke konci Beránkova vyloučení, ale stav nezkorigovalo. Další možnost měl po Sklenářově přihrávce Bednář, kladenský gólman sice jeho pokus kryl, ale v následné přesilovce inkasoval potřetí. Žižkovu šanci ještě Kopřiva pokryl, jenže na ránu bek Jana Nováka už nestačil.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Kalous (Slavia):
"Nám vyšel úvod zápasu, vstřelil jsme tři branky a v podstatě jsme vývoj kontrolovali po celou dobu utkání. Jsme velmi spokojeni se Standou Nerudou, protože chytal čtyři utkání a čtyřikrát jsme vyhráli."

Petr Kasík (Kladno):
"Bylo to jednoznačné vítězství Slavie. Jestliže v páté minutě prohráváte s takovým týmem 0:2, tak už se dá říci, že už je vlastně po zápase."

Pražané byli při chuti i po pauze a Vondrka hned po několika vteřinách trefil tyč. Ani ve druhém dějství nebylo Kladno směrem dopředu nebezpečné, naopak Kopřiva si nemohl na nedostatek práce stěžovat. Vyznamenal se při Červenkově šanci v při Bednářově pokusu. V 35. minutě hosté byli blízko gólu, ale Kolařík posunul branku a sudí Jeřábek se ještě u videorozhodčího přesvědčil, zda Kladno gólu nedosáhlo. Středočeši nezměnili stav ani v následné přesilovce, kterou navíc zkrátil faulem Novotný.


Obraz hry se nezměnil ani v závěrečném dějství, ve kterém Slavia zvýraznila náskok. Micka našel Krafta, který po 87 vteřinách po pauze zblízka střelou na Kopřivovu lapačku zvýšil na 4:0. Další gól přidal Červenka, který v 48. minutě trefil po závaru před kladenskou brankou padající puk a Jeřábek si u videa ověřil, že může gól uznat. Za 34 vteřin ale ukončil Nerudovu naději na první extraligové čisté konto Horna. Na stavu se už nic nezměnilo, Kopřiva se ještě v 54. minutě vyznamenal proti Kraftovi.


Slavia Praha - Geus Okna Kladno 5:1
(3:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Sklenář (Bednář, Červenka), 5. Micka (Špelda, Kraft), 14. J. Novák (Micka, Tomica), 42. Kraft (Micka, Drtina), 48. Červenka (Bednář, Sloboda) - 49. Horna (Frolík, Kalla).
Rozhodčí: Jeřábek - Dřínovský, Čech.
Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0.
Diváci: 4726.


Slavia Praha:
Neruda - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, J. Novák - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, Kraft, Tomica - T. Svoboda, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Kladno:
Kopřiva - Novotný, Hájek, Pavlas, Trončinský, Hořava, V. Kameš - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - V. Novák, Čurilla, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, F. Mrázek, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud