2. ledna 2009 • 22:48

Franěk: Podrazil mi nohy!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně nespokojeně vypadal po dnešním prohraném duelu na ledě Liberce litvínovský gólman Petr Franěk. Inkasoval čtyři góly, ale nazlobený byl především ze čtvrtého gólu domácích, který vstřelil Václav Pletka.



Lídrovi extraligy se vůbec nepovedl vstup do zápasu a po první části hry prohrával 0:3. "Domácí na nás vlítli a my jsme vůbec neplnili to, co jsme si řekli v kabině. Chtěli jsme hrát bez vyloučených, ale hráli jsme tři oslabení a dostali dva góly," řekl Franěk po utkání novinářům.

Liberec si spravil chuť na lídrovi >>>

"Dostali jsme tři hloupé góly, tři dorážky. Pak jsme se zvedli a byli třetí třetinu lepší. Že jsme tady nezískali bod, to podle mého názoru není zásluha domácích," pokračoval ve svém hodnocení Franěk. "Nechci hodnotit dál, protože to bych za to dostal pokutu," dodal závěrem.

Nakonec však detailně rozebral situaci, která ho rozezlila. Pletka zvýšil v 53. minutě na 4:2 pro Bílé Tygry a jeho gól byl nakonec i gólem vítězným, neboť v závěru snížil Viktor Hübl. "Když letěl puk, Venca (Pletka) projel brankovištěm, štrejchnul mi o nohy a podrazil mě. To je nedovolené bránění a rozhodčí to měl pískat. Nebylo to asi podražení, ale bylo to v brankovišti, bránil mi provést zákrok," prohlásil Franěk.

Zároveň však na obranu protihráče usoudil, že nešlo o úmysl. "To si nemyslím. Valda (Jiruš) nahazoval puk a on šel jen za ním, ale nevšiml si, že je v brankovišti," připustil Franěk. Nepozdávaly se mu ale ani některé další situace. "Ve druhé třetině se mi tam válí hráč po zádech, taky se nic neděje, a když náš hráč projede brankovištěm, tak se píská a vyhodí nás ven ze třetiny," doplnil Franěk.

Pletka se však v inkriminovaném okamžiku pohyboval těsně na hraně brankoviště a sám byl přesvědčený, že nebyl uvnitř. "Myslím, že to byl zcela regulérní gól. Otáčel jsem se za střelou Valdy Jiruše, ale určitě jsme nebyl v brankovišti," nabídl svůj pohled Pletka.

Hráč vyhlášený jako nejlepší v domácím týmu však zároveň připustil, že ke kontaktu s gólmanem došlo. "Možná jsem o něho zavadil, ale myslím, že takových věcí tam je v utkání plno," prohlásil Pletka. A Fraňkova zlost? "Možná si Petr jen myslel, že jsem byl v brankovišti, ale já byl asi ještě tak půl metru před ním," soudil Pletka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud