Jakub Hlaváč
2. ledna 2009 • 21:42

Slávista Bednář: Prošli jsme si peklem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řádí jako černá ruka. Hokejista Slavie Jaroslav Bednář je k neudržení, v posledních šesti zápasech si vždy připsal alespoň jeden bod. V zápase s Třincem přidal další tři. „Užívám si to," říká.



Je krize úřadujícího mistra definitivně zažehnána?
Nevěřím na nějakou vrácenou a ztracenou formu. Hokej je o přístupu hráčů a jejich bojovnosti. Pokud budeme pořád hrát jako dnes, tak se nemáme čeho bát. Do kabiny se zase vrátila pohoda.

Slavia znovu na vítězné vlně >>>

Navíc jste se v tabulce dostali na čtvrté místo, dlouho jste přitom byli i mimo šestku zaručující přímý postup do play off...
Ono je dobře, že jsme si to vyzkoušeli. Prošli jsme si ohněm a teď už snad podobá zaváhání nedopustíme. Daleko horší by bylo, kdyby nás podobný výpadek potkal v lednu, únoru. To se z toho pak mužstvo do konce základní části jen těžko vzpamatuje.

Jste tedy s výkony svých spoluhráčů nyní spokojen?
Ještě to není takové, jak bychom si představovali. Nezvládli jsme začátek druhé třetiny, zase jsme se dostali trochu dolů. Ale vrátilo se k nám i štěstí, takže jsme po inkasovaných gólech nějaké vstřelili.

Takže si hokej zase užíváte...
To je jedno s druhým. Když se nedaří, tak si člověk s pukem nedovolí tolik, jako když je nahoře. Pak jde vše daleko lehčeji. Myslím, že teď prožíváme jedno z lepších období.

Vy určitě, mužstvo táhnete, za zápas strávíte na ledě přes dvacet minut...
To mi vyhovuje. Jsem za ten čas a důvěru rád. Člověk se dostane do více šancí, může se prosadit. Minule jsem se přistihl, že hraju ve třech lajnách.

Vyrostl vedle vás i mladík Jakub Sklenář, ve třech posledních zápasech dal čtyři branky...
On je talentovaný a moc šikovný hráč. Navíc v poslední době přidal na důrazu a to se mu vrací v gólech. Dneska nám to s ním a Romanem Červenkou dobře sedlo. Skvěle jsme se doplňovali a celý zápas si užívali.

Při některých vašich šancích to vypadalo, že jste na úkor efektivity přidal na efektnosti...
Chtěl jsem pobavit diváky. V play off bych některé šance určitě bez rozmyslu řešil střelou nahoru pod víko. Dnes jsem si mohl dovolit něco navíc.

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud