2. ledna 2009 • 21:37

Plzeň se zlobí na rozhodčí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emoce a pocit křivdy přemohly hokejisty Plzně po prohře 2:3 ve Znojmě, kde domácí tým vstřelil rozhodující gól v závěru poslední třetiny při 97 sekund dlouhé přesilovce pěti proti třem.



Po zápase neudržel nervy na uzdě ani hrající manažer hostujícího celku Martin Straka, který vulgárním způsobem odmítl žádosti o rozhovor České televizi i novinářům.

Bičánek vystřelil Znojmu tři body >>>

Hokejisté Plzně cítili křivdu, poté co se marně snažili urvat ve Znojmě i s oslabeným kádrem alespoň bod. Dvě vyloučení těsně po sobě v samotném závěru utkání jim sebrala naděje. Stav frustrace předznamenal už před rozhodujícím okamžikem zápasu obránce Hudec, který při cestě na trestnou lavici v době, kdy na ní seděl už jeho spoluhráč Smrek, vrazil do hlavního rozhodčího Šíra a místo na hanbu putoval rovnou do šatny.

To v znojemské kabině zavládla radost. Spokojeností zářil hlavně domácí hrdina zápasu útočník Pavel Selingr, který byl autorem prvních dvou branek. Kanonýr Orlů přitom po utkání přiznal, že si až po deseti minutách všiml, že v plzeňské brance nestojí Málek, ale mladíček Francouz, jenž navíc chytá v obráceném gardu s lapačkou na pravé ruce.

Nejproduktivnější hráč týmu a nejlepší střelec na plzeňského gólmana vyzrál až ve druhé třetině, zato hned dvakrát. U rozhodujícího gólu si pak připsal asistenci a vylepšil svoji bilanci na 13 branek a 10 finálních přihrávek. "Vůbec tohoto brankáře neznám. Ale chytal výborně," pochválil Francouze Selingr.

Znojmo přitom mělo v úvodní třetině místy až drtivou převahu, střelecky se ale jeho hráči neprosadili. "Je to už naše klasika. Tlačíme soupeře, góly však nedáváme. A potom se v závěrech zápasů mnohdy až zbytečně trápíme. Ale důležité je, že jsme získali v domácím prostředí tři body. Naším cílem je dostat se do play off a nyní se postupně dostáváme do herní pohody," dodal Selingr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud