Jakub Hlaváč
2. ledna 2009 • 20:21

Slavia znovu na vítězné vlně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - S drtivou silou pancéřové pěsti prorazili hokejisté Slavie bránu do nového roku. Na svém ledě porazili Třinec 5:3 a připsali si třetí vítězství v řadě.



Po slávistické krizi už nejsou ani památky. Hráči úřadujícího mistra znovu válí a nabírají v tabulce výšku, kterou ve svém bodově chudém období ztratili. Z prvního místa spadli na osmé, nyní jsou čtvrtí.

Souhrn 37. kola hokejové extraligy >>>
Slávista Bednář: Prošli jsme si peklem >>>

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Kalous (Slavia Praha):
"Jedním z hlavních momentů zápasu bylo to, že jsme přežili v úvodní části dlouhé oslabení. Další vidím v tom, že ve druhé třetině, kdy měl Třinec nejméně půlku části navrch a podařilo se mu vstřelit branku, jsme dokázali kontrovat. I z minima šancí jsme vytěžili maximum a získali náskok. Pak už jsme si vedení pohlídali a myslím si, že dnes jsme po dlouhé době zaslouženě zvítězili."

Antonín Stavjaňa (Třinec):
"Utkání udala ráz první třetina, kdy jsme dostali dva góly a na druhou stranu jsme tam měli tři přesilovky, dvě minuty pět na tři. A nedokázali jsme z toho nic vytěžit. Ve druhé třetině jsme zlepšili přístup, snížili jsme na 2:1 a měli nějaké šance. Vstup do utkání to ale poznamenal a v momentě, kdy domácí vedli 4:1, tak bylo vidět, že nehrají naplno, ale na půl plynu. Pak už došlo jen ke korekci skóre. Teď nás čeká další zápas venku, a pokud bychom hráli jako dnes, tak si můžeme o nějakém bodovém zisku nechat jen zdá

Vzestup formy Růžičkových svěřenců pocítil i Třinec. Řídící páky u útočného brankostroje v bíločervených dresech se chopili mladíci Doležal se Sklenářem. Prvnímu jmenovanému je 23, druhému teprve 20. Ale oba střílejí s klidem protřelých pistolníků.

V duelu se Slezany vsítili oba po dvou gólech. Oba jednou bleskově doráželi puk za dezorientovaného gólmana Slezanů Čechmánka a jednou strážce svatyně Ocelářů pokořili parádně mířenou ranou.

Naopak Třinec byl v útoku dlouho bezradný. V extralize nenajdete mužstvo s produktivnější ofenzívou. Jenže obrana Slavie byla pevná jako žula. V první třetině přežila i dvouminutové oslabení 3 proti 5.

Svého soupeře nechali Slávisté třikrát jen snížit. Pražané dvakrát znovu odskočili na bezpečný rozdíl a potřetí již ani nemuseli smutnit.

3435 diváků bylo ve třetí třetině svědkem ostrého hitu obránce hostí Jana Výtiska. Ten si počkal na rozjetého Jelínka a čistě ho srazil k ledu. Slávistický útočník se jen těžko zdvihal, ale nakonec do kabiny odklopítal po svých.

Výsledek devět sekund před koncem jen kosmeticky upravil Květoň. Pražané si připsali výhru 5:3 a mohli si užít děkovačku se svými fanoušky. Třinečtí naopak odjížděli smutní. Z deváté příčky se zvednout nedokázali.

Slavia Praha - Oceláři Třinec 5:3
(2:0, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Bednář (Červenka), 9. Doležal (T. Svoboda, Sloboda), 37. Doležal (Bednář, Červenka), 39. Sklenář (Červenka), 46. Sklenář (Bednář) - 24. Martynek (Peterek), 42. Balej (V. Polák, Polanský), 60. D. Květoň (Peterek, Martynek).
Rozhodčí: Fraňo - D. Jelínek, Pešek.
Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0.
Diváci: 3435.


Slavia Praha:
Neruda - Kadlec, Špelda, Žižka, Drtina, Sloboda, Kolařík, J. Novák - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, P. Jelínek, Tomica - T. Svoboda, Kraft, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Třinec: Čechmánek - Vosátko, Výtisk, Sekeráš, Gureň, Rangl, Malec, Kania - Kanko, D. Moravec, Lušňák - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zeliska, Hampl, Potoček. Trenér: Stavjaňa a Juřík.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud