2. ledna 2009 • 19:54

Vítkovice prohrály popáté v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Vítkovic prohráli v dnešním utkání 37. kola na ledě Kladna 2:4 a prodloužili sérii porážek na pět zápasů. Ostravané se tak propadli na páté místo. Desáté Kladno naopak získalo další důležité body pro boj o play off.



Gólem a dvěma přihrávkami se na tom podílel Martin Procházka, tři body za asistence nasbíral také Jaroslav Kalla.

Souhrn 37. kola hokejové extraligy >>>

Vítkovičtí se snažili odčinit předchozí nezdary, začali aktivně a už ve čtvrté minutě se dostali do vedení. Parádní kombinaci druhé útočné řady zakončil gólem Petrovický. Vzápětí mohl přidat druhý gól Kvapil, ale Kopřiva skvěle zasáhl. Následně v další příležitosti selhal Svačina, vyrovnání se tak dočkali domácí. Čurilla od zadního mantinelu našel před Pincovou klecí Procházku a kladenský kanonýr vyrovnal.

HLASY TRENÉRŮ
Zdeněk Müller (Kladno):
"Vítkovice předvedly v první třetině vynikající výkon, měly celou řadu velmi dobrých příležitostí a jenom díky skvělému Kopřivovi jsme výrazně neprohrávali. Od druhé části hry jsme se zlepšili a náš výkon jsme korunovali důležitými góly. V poslední třetině jsme již hlídali výsledek, za který jsme nesmírně šťastní."

Kamil Konečný (Vítkovice):
"Bohužel dnešek byl kopií našich předchozích zápasů na venkovních hřištích. První třetinu vždy jasně dominujeme, dokážeme si vytvořit celou řadu velmi dobrých brankových příležitostí, ale koncovka je velice špatná. Ve druhé části pak začínají být naši hráči nervózní, z čehož pramení zbytečné fauly a vyloučení. Kladno sice nehrálo přesilovky nijak zvlášť dobře, ale dalo z nich dva góly a celé střetnutí právě bylo o produktivitě. Našim hráčům nelze vytknout snahu, ale střelecky se skutečně delší dobu trápíme a je to patrné i v trénincích. Jak z celé situace vybřednout, to je zatím ve hvězdách."

Hosté měli v 15. minutě velkou příležitost dostat se opět do vedení, když sudí Minář po poradě s videorozhodčím nařídil trestné střílení, poté co Trončinský zalehl puk v brankovišti. Ujčík však situaci nezvládl, neboť puk mu sjel z hole, takže Kopřiva vůbec nemusel zasahovat. Ještě před odchodem do šaten mohl poslat ostravský tým do vedení Petrovický, který ujel ve vlastním oslabení, ale ztroskotal opět na strážci kladenské svatyně.

Druhá část nabídla úplně jiný obrázek hry. Kladno se začalo tlačit před Pincovu branku, ale i ostravský gólman potvrzoval kvality. Zvláště zazářil při stoprocentní příležitosti Kally. Přesto se domácí brzy ujali vedení díky šťastnému gólu Bělohlava. Jím nahozený puk prolétl napříč vítkovickou brankou a od obránce Barynky se odrazil do sítě. V poslední minutě druhé třetiny nevyužilo Kladno přesilovku pět na tři, ale v době, kdy se již z trestné lavice vracel vyloučený Ondřej, zvýšil přece jen Patera.

Po druhé přestávce si domácí aktivní hrou těsný náskok hlídali. Z několika závarů vyšli Kopřiva a spol. s čistým štítem a definitivní pojistku jim zařídil pět minut před koncem Frolík po chytré přihrávce Kally. Sedm sekund před závěrečnou sirénou skóre už jen kosmeticky upravil hostující Ujčík.

Geus Okna Kladno - Vítkovice Steel 4:2
(1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Martin Procházka (Čurilla), 34. Bělohlav (Martin Procházka, Kalla), 40. Patera (Martin Procházka, Kalla), 55. Frolík (Kalla, Horna) - 4. Petrovický (Burger, Kvapil), 60. Ujčík (Jurečka).
Rozhodčí: Minář - Chytil, Bryška.
Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1.
Diváci: 2774.


Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Hořava, V. Kameš, D. Růžička - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - V. Novák, Čurilla, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Vítkovice: Pinc - Krstev, Trnka, Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Ovčačík - Ondřej, R. Hruška, Krenželok - Petrovický, Burger, Kvapil - Svačina, Ujčík, Šimíček - Klimek, Štefanka. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud