2. ledna 2009 • 09:04

Blažek a Řepka zůstávají

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Sparty dnes zahájili přípravu na jarní sezonu, v níž se pokusí napravit podzimní nezdary. Vedení čtvrtého týmu ligové tabulky oznámilo příchody první posil.



Na Letnou přestoupil Němec Sergio Peter z Blackburnu a na hostování přicházejí Roman Hubník z FK Moskva a Chorvat Manuel Pamič ze Salcburku. Nejasnosti nadále panují v tom, kteří hráči klub opustí.

Trenér Jozef Chovanec pouze uvedl, že zkušené opory Tomáš Řepka a Jaromír Blažek zůstanou. Na dnešním tréninku už ale chyběl stoper Štěpán Kučera.Dosud jediným hráčem, který v zimě ze Sparty odešel, je útočník Miroslav Slepička, jenž přestoupil do Dinama Záhřeb.

Jména dalších, kteří Letnou opustí, klub zveřejní až v příštím týdnu. "Uvažujeme o čtyřech hráčích, ale nejdříve se to dozví fotbalisté. Na soustředění do Špindlerova Mlýna bychom chtěli mít tým kompletní," uvedl Chovanec na tiskové konferenci.

Hotovou věcí se zdá být odchod Štěpána Kučery, jenž byl ve Spartě na hostování z FC Bruggy, kam by se měl vrátit. "Všimli jste si správně," řekl kouč Martin Hašek novinářům po tréninku na dotaz, zda Kučera s týmem netrénoval.

Hašek se na dnešní tiskové konferenci objevil poprvé v nové roli po Chovancově boku. O rozdělení kompetencí nechtěl ani jeden příliš mluvit. "Nebude to nic neobvyklého, naše spolupráce by měla zůstat uvnitř klubu," řekl Chovanec, který současně bude i nadále zastávat roli generálního sportovního manažera Sparty.

Jen naznačil že oba se budou mimo jiné podílet na nominacích i sestavě k utkání, i když právo posledního slova zůstane hlavnímu trenérovi. Hašek připustil, že právě rozsah spolupráce byl během "námluv" se Spartou klíčový. Představuje si, že se zlepší hra mužstva. "Přál bych si lepší organizaci defenzivy, větší pohyb hráčů, ale i lepší ofenzivní část," uvedl bývalý hráč Sparty, který na podzim vedl druholigový Sokolov.

Oba trenéři se už podíleli na detailním plánu přípravy a konzultovali spolu jména posil. "V takových důležitých věcech, jako jsou příchody nových hráčů, je to ale vždy kolektivní rozhodnutí," řekl Hašek. Dnešní přípravu vedl s asistentem Janem Kmochem samostatně, Chovanec pouze části tréninku přihlížel zpovzdálí.

Hašek se ohradil proti mediálním spekulacím, že by se mohl dostat do konfliktu s bývalými spoluhráči a nynějšími svěřenci Řepkou a Blažkem. "Nevím, kde se to vzalo, s oběma jsem vždy vycházel bez potíží. Neměli jsme žádné osobní spory a doufám, že to tak bude i v budoucnu," uvedl.

Na Letné dnes začalo trénovat 27 fotbalistů, ale příští neděli do Špindlerova Mlýna prý pojede minimálně o čtyři hráče méně. Jména odcházejících zatím klub tají, ale předpokládá se odchod Ondřeje Kúdely, kterého láká Mladá Boleslav.

Spekuluje se také o Mariánu Hadovi, Miroslavu Matušovičovi či Janu Holendovi. Několik nových tváří už naopak dorazilo. Vedle posil získaných z jiných klubů začínají znovu ve Spartě trénovat navrátilci z hostování - útočník Jiří Jeslínek, záložníci Tomáš Kóňa a Igor Žofčák, brankáři Milan Švenger a Lukáš Zich.

"Snažíme se ještě získat jednoho gólového útočníka," řekl Chovanec. Takřka uzavřen se zdá být po příchodu Haška a asistenta Kmocha a odchodu Horsta Siegla rovněž realizační tým, i když podle zpráv z klubu ještě jeden asistent může přijít.

Přípravu s týmem zahájil vedle Aleše Kaplana další kondiční kouč Pavel Rada. Sparta absolvuje během přípravy tři soustředění. Vedle kondiční přípravy v Krkonoších čeká tým také desetidenní pobyt v Hongkongu na turnaji za účasti čínských klubů.

Pro Chovance to bude návrat na dobře známé místo, neboť před devíti lety turnaj vyhrál s národním týmem. Na počátku února se sparťané přesunou do Španělska k obvyklému ladění formy před startem ligy. Tam jim budou soupeřem Austria Vídeň, Rubin Kazaň, IFK Göteborg a Spartak Moskva.

Sergio Peter

PeterFoto Internet

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud