2. ledna 2009 • 06:00

Sýkora: Šance? 45 procent

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české hokejové reprezentace do 20 let Marek Sýkora před rozhodující fází světového šampionátu odpovídal online na dotazy čtenářů portálu deniksport.cz.



V pátek večer českého času čeká Sýkorův výběr na MS bitva, která ho buď pustí do bojů o medaile, nebo českou účast na šampionátu uzavře. Ve čtvrtfinále čekají Rusové. Jak vidí český kouč šance na postup? "Nejsem bohapustý optimista. Myslím, že tak 55 ku 45 procentům v jejich prospěch."

Na trenéra často padaly dotazy ohledně situace kolem nominace brankářů. Sýkora si však stojí za svým rozhodnutím, zastává se Furcha a vysvětlil, proč nenominoval Sedláčka: "Nejsilnějším důvodem, proč Sedláček nebyl nominován, je to, že v sedmnáctce a osmnáctce na mezinárodní úrovni při turnajích selhával."

Přišla řeč i na případné angažmá v Plzni, ve které Sýkora dříve působil. Na otázku, jestli by se do ní ještě vrátil, stroze odvětil: "Už ne".

Trenér musel odpovídat i na dotazy kolem dalšího hráče, konkrétně zlínského Vlacha, kterého také nenominoval. Na konkrétní otázku odpověděl vyhýbavě: "Bylo to pro mě velmi těžké rozhodování. O jeho kvalitách vím, ale rozhodl jsem se jinak."

A v kom vidí Sýkora největší hvězdy šampionátu? "Jednoznačně ve švédském brankáři Markströmovi a v útočníkovi Kanady Tavaresovi."

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud