31. prosince 2008 • 10:53

Češi musí potvrdit postup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českou reprezentaci do dvaceti let čeká ve středu od 21:30 SEČ závěrečné utkání v základní skupině juniorského MS proti Kazachstánu. A pokud chtějí svěřenci trenéra Marka Sýkory postoupit do čtvrtfinále, musí proti zatím nejhoršímu celku šampionátu bodovat.



Kazaši v dosavadních třech duelech nezískali ani bod, dokonce nedokázali vstřelit ani gól.

"Konečný krok bývá nejtěžší. Kazachstán je tradičně nepříjemný soupeř. Znám je ze svého působení v Rusku. Jsou to dobří hokejisté ve všech kategoriích," varoval před podceněním soupeře kouč Sýkora.

Menší výhodou pro jeho tým je, že svůj úterní zápas hráli odpoledne ottawského času zatímco Kazaši nastoupili až večer proti Spojeným státům. "Utkání s Amerikou je stálo hodně sil, proto použijeme stejný režim dne jako před zápasem s Německem. Chceme z hráčů shodit určitou zodpovědnost, Věřím, že závěrečný zápas ve skupině zdárně zvládneme," řekl Sýkora.

Čeští hokejisté tak v den utkání nebudou absolvovat ranní rozbruslení, ale po snídani se vydají na kratší procházku do města. "A pak bude následovat příprava na zápas po jednotlivých pětkách. Volím osobnější přístup k hráčům, aby šli do utkání v maximální pohodě," uvedl trenér české dvacítky.

Po svých svěřencích bude chtít aktivní nástup do zápasu. "Budeme na ně chtít vletět. Dostat je pod tlak, nahazovat puky do předbrankového prostoru, hodně střílet a zbavit se eventuální nervozity vstřelenou brankou," řekl směrem k dnešnímu utkání.

V utkání s Kazachstánem Češi nemohou počítat s útočníkem Štěpánem Novotným, který zápas s Německem nedohrál kvůli lehčímu otřesu mozku. Na jeho místo by se měl posunout Vladimír Růžička. Jinak by česká reprezentace měla být kompletní.

"Nejsem člověk, který rozdává na všechny strany optimismus, ale pro tentokrát pro nás neexistuje jiná varianta než vítězství. Musíme to zvládnout a postoupit do čtvrtfinále," dodal Sýkora před soubojem s týmem, jenž zatím inkasoval 36 branek a průměr má dvanáct obdržených gólů na utkání.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud