30. prosince 2008 • 11:35

Derby na Silvestra: Slávisté chtějí odvetu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už třiadvacáté pokračování bude mít ve středu silvestrovská tradice, podle které český fotbalový rok ukončí souboj internacionálů Sparty a Slavie.



Zatímco ve federální i samostatné české historii prvních klubových týmů mají výrazně navrch sparťané, v souboji internacionálů je to naopak. Poslední rok ale přinesl změnu: první ligu vyhráli po dvanácti letech slávisté a na Silvestra se po šesti letech radovala Sparta. Ve středu by se proto červenobílí rádi vrátili na vítěznou vlnu.

"My slávisté jsme si prožili velice dobrý rok, fanoušci jsou namlsaní a bylo by hezké završit rok také na Silvestra vítězstvím," dal jasně najevo slávistický manažer Jan Mareš, jak moc rád by odčinil loňskou prohru.

Ta byla teprve čtvrtou porážkou v historii vzájemných klání, přičemž další tři zápasy skončily nerozhodně. S velkým předstihem začaly obě strany s lákáním bývalých hráčů, aby především v prestižním utkání nad 35 let měly maximálně silné kádry.

Zatímco slávisté se radují z toho, že se jim podařilo premiérově získat služby útočníka Luďka Zelenky, který dosud úspěšně působí v druholigové Dukle Praha, Letenské zase potěšilo, že si účast nerozmyslel kanonýr Horst Siegl, jenž kraloval na vánočním turnaji internacionálů.

V rudém dresu nastoupí také jeden debutant - potřebného věku ke startu dosáhl před měsícem bývalý reprezentační záložník Miroslav Baranek.Jinak oba výběry budou sázet na většinu hráčů, kteří nastoupili do loňského duelu, v němž vyhrála Sparta 5:2.

Na straně "sešívaných" to budou obvyklé opory Jiří Jeslínek, Pavel Řehák či Ivo Knoflíček, ale i mladší fotbalisté jako Luboš Kozel, Radim Nečas, Pavel Kuka, Karel Rada, Daniel Šmejkal a Karel Vácha.

V rudém dresu by měli hrát Jozef Chovanec, František Straka, Jiří Novotný, Josef Němec či nynější slávistický asistent Petr Vrabec, který každoročně na jeden den zběhne do tábora soupeře.

Fotbalové loučení se starým rokem začne na hřišti s umělým trávníkem v pražském Edenu v 9:00 žákovským soubojem, o hodinu později se představí bývalí hráči nad 50 let. Hlavní zápas bude zahájen v 10:50, přímý přenos na ČT4 začne v 10:00.hap gi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud