29. prosince 2008 • 18:21

Miliardář Slim popřel zájem o Hondu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osud stáje formule 1 Honda je nadále nejistý, potenciální zachránce, kterým se podle zpráv z Itálie měl stát mexický miliardář Carlos Slim, nedělní informace o převzetí týmu dementoval.



Jeho společnost v prohlášení na webových stránkách popřela, že by Slim stáj koupil, či vůbec vedl nějaká jednání.

Deník La Stampa v neděli oznámil, že osmašedesátiletý Slim, vlastník telekomunikační společnosti Telmex a jeden z nejbohatších lidí planety, převezme tým, který na začátku prosince ohlásil odchod z prestižního šampionátu kvůli světové ekonomické krizi.

PŘEČTĚTE SI:
Hondu zachrání milionář?
Honda ve formuli jedna končí


"Přál bych si, aby to byla pravda. Bohužel se ale jedná o čiré spekulace," potvrdil dnes i šéf týmu Ross Brawn britskému Telegraphu. Přesto vyjádřil optimismus, že stáj se podaří přece jen zachránit.

Je prý o ni obrovský zájem a s potenciálními investory probíhají jednání. "Jsme nyní ve fázi, kdy oddělujeme seriózní nabídky od těch méně seriózních. Jsme plni nadějí, že brzy k něčemu dojde," nechal se slyšet Brown.

Od japonské automobilky prý dostali Brawn a obchodní ředitel Nick Fry lhůtu do konce ledna na případnou dohodu o převzetí týmu. "Ještě jsme nic neztratili. Uběhlo přece pouze pár týdnů. V podstatě vše funguje dál, jen v některých programech jsme se museli držet trochu zpátky," uvedl Brown s tím, že aktuální rozpočet zatím stačí týmu do březnového startu sezony v Melbourne.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud