29. prosince 2008 • 15:29

Bauer: V Novém Městě začínám závodit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závod v Novém Městě na Moravě nastíní, jak by mohla dopadnout Tour de Ski pro Lukáše Bauera. Pokud by se mu nedařilo a zhoršil se také jeho zdravotní stav, obhájce celkového vítězství by neváhal ze seriálu odstoupit. Zatím je ale plný odhodlání.



Český lyžař však věří, že se tak nestane. Naopak doufá, že manko po pražském sprintu stáhne na své silné trati 15 km klasickou technikou a v závěrečných dvou distančních závodech ve Val di Fiemme se popere o umístění mezi nejlepší pěticí.

"Pozítří začínám závodit," řekl dnes Bauer odhodlaně. Sprint v Praze pro něj dopadl podle očekávání vyřazením v kvalifikaci. Bauer vzhlíží k Novému Městu na Moravě, kde se podle posledních zpráv definitivně pojedou distanční závody na okruhu dlouhém přes tři kilometry.

PŘEČTĚTE SI:

"To je super. Profily mi tam vyhovují, jsou těžké, navíc je to doma," těšil se Bauer. Sebevědomí si zvedl v Oberhofu, kde v závodu na 15 km klasicky dojel patnáctý, přestože upadl.

"Cíle se proto nemění. Jediný problém je, že jsem do Tour nenastupoval úplně zdravý. S tím bojuju, ale chci být do pětky, maximálně do desítky," prohlásil. Stav jeho průdušek se prý stále lepší. "Což musím zaklepat. Doufám, že to tak bude pokračovat," řekl.

Pro Bauera jsou rozhodující distanční závody, které se do konce Tour poběží ještě tři. Sprint v Praze bral jako nutné zlo. "Myslel jsem si, že lépe zvládnu prolog, ale patnáctka v Oberhofu byla super, až na ten pád," prohlásil.

Na Moravu vyrazil okamžitě. Nečekal ani na zbytek týmu i kvůli tomu, že servismani se zdrží kvůli Aleši Razýmovi až do konce pražského závodu. "Musíme se podívat na trať, zregenerovat. Ať se nezdržuju, když tady být nemusím," uvedl vítěz loňského Světového poháru.

Do Nového města pojede s lepší náladou, než v jaké se přesouval z Německa do Prahy. "Na patnáctce by se mi mělo dařit. Pohoda je čím dál lepší," pochvaloval si.

Přesto nechce nic zakřiknout. "Pokud by to v Novém Městě nevypadalo, že jsem schopen zajet dobrý výsledek a pokud by se zhoršil zdravotní stav, tak bych to asi vzdal. Ale doufám, že to se nestane," dodal Bauer, jenž vše podřizuje vrcholu sezony, kterým je liberecké mistrovství světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud