29. prosince 2008 • 15:09

Bauer skončil v kvalifikaci, Razým ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný český účastník vyřazovacích bojů sprinterských závodů Aleš Razým vypadl ve čtvrtfinále, když ve své rozjížďce obsadil třetí místo za lídrem seriálu Švýcarem Dariem Colognou a Italem Cristianem Zorzim. Lukáš Bauer obsadil 48. místo.



Razým, jenž za Zorzim zaostal o dvě desetiny sekundy, se mezi dvanáctku postupujících nedostal ani časem. Podle svých slov závod trochu nezvládl takticky.

"Šlo postoupit. Ale držel jsem se Francouze, myslel jsem si, že pojede rychleji a že se za ním vyvezu," řekl na adresu Emmaneula Jonniera.
Obvykle Razým nejezdí z prvních pozic, i proto se dnes držel zpátky. Nejprve byl na třetím místě, pak se ještě propadl.

"Myslel jsem si, že to takhle vyjde. Jel jsem, co jsem mohl, ale předjel jsem v závěru už jen dva soupeře a nevyšlo to," litoval dvaadvacetiletý lyžař.

PŘEČTĚTE SI:

Jako zklamání dnešní výsledky nebere. V kvalifikaci byl šestý, což se mu nikdy v kariéře nepovedlo. "To jsem nečekal. Pro mě to je úspěch, ale mohlo to jít klidně dál. Necítím se vůbec unavený, mohl jsem jet další kolo. Je to škoda, mrzí mě to, ale není to zklamání," řekl jedenáctý muž nedávného sprintu Světového poháru v Davosu.

Pořadatelé v Praze připravili netradiční trať, na níž chyběl kopec. "Takže není ani kde testovat lyže kvůli mazání," uvedl Razým. "A když je kopec, tak je i sjezd," nastínil, že se pak dá v závodě i odpočinout.

Razým je sprinterským specialistou, nedávno v Düsseldorfu skončil sedmý ve sprintu dvojic společně s Dušanem Kožíškem. Ten do Tour de Ski nenastoupil, neboť má právě ze závodu v Německu tržnou ránu na noze sešitou několika stehy.

"Už se těším do Nového Města, tam budou kopečky, to by mi mohlo sedět," řekl Razým směrem k novoročnímu sprinterském závodu.

Bauerovi chybělo k postupu přes tři a půl sekundy. Vítěz Světového poháru očekával, že se do třicítky nedostane, sprinty na Tour bere jako nutné zlo. "Nic příjemného jsem nečekal a tak to i dopadlo," prohlásil.

Na vítěze ztratil necelých devět a půl sekundy. "To není tak hrozné. Podal jsem svůj lepší sprinterský výkon, ale nadšený z toho nejsem," uvedl.

Smířil se prý s tím, že kdyby postoupil, byl by to zázrak. "Ale na start jsem šel s tím, že se to může podařit," ujistil.

Bauer by potřeboval ke zvýšení nadějí ve sprintu těžší trať. "Čekal jsem, že tam udělají velblouda," komentoval trať bez umělého kopce.

"Tyhle rovinky ve městě mi vůbec nesedí. Navíc se mi trochu bořily lyže a pral jsem se s technikou," řekl Bauer, který do Tour nastupoval lehce nachlazený.

Jeho stav se prý lepší. "Musím to zaklepat, doufám, že to tak bude pokračovat," uvedl. Další čeští běžci Milan Šperl a Jiří Magál skončili na 55. respektive 61. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud