29. prosince 2008 • 12:00

Scolari pokáral Čecha

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát inkasovali. Dvakrát po standardní situaci. A fotbalisté Chelsea ztratili po remíze s Fulhamem (2:2) dva body. Prostor, kde by měl vládnout český brankář Petr Čech, hořel. „Byly to dvě fatální chyby,“ zlobil se po zápase trenér Scolari.



O body připravil Chelsea jediný fotbalista – Dempsey. Ten se trefil v úvodu a závěru zápasu. A neměl těžkou úlohu. Pokaždé byl zcela volný, protože defenziva „blues“ v obou případech zaspala.

Kritika z úst kouče Luize Felipe Scolariho proto byla na místě. Na pozápasové tiskové konferenci litovat ztracených bodů, díky nimž protivníci z Liverpoolu navýšili svůj náskok v čele tabulky anglické Premier League na tři body.

Podle Scolariho vázla organizace, na kterou by měl dohlížet český brankář Petr Čech. Britští novináři poukázali na to, že žádný z obránců nepokryl prostor na zadní tyči. Na to však Scolari naštvaně zareagoval: „Góly přece nedávají tyče, ale soupeř.“

„Ptal jsem se Petra, co se stalo, protože jeden hráč byl v poslední minutě uprostřed šestnáctky zcela volný. Je to neuvěřitelné. Petr by měl v této oblasti dominovat,“ prohlásil.

Luiz Felipe ScolariFoto Archív

Chelsea přitom vládla statistikám. Měla spoustu šancí. Otočila zápas dvěma góly Lamparda, ale to ji ve finální fázi nebylo nic platné. „Měli jsme pak dalších deset šancí a skórovali jen dvakrát. Fulham měl dvě příležitosti – obě po standardních situacích – a vstřelil stejný počet branek,“ nechápal bývalý kouč Brazílie a Portugalska.

Nyní si chce Scolari obě inkasované branky rozebrat v klidu na videu a přijít na kloub tomu, proč celá obrana zaváhala. „Byli jsme v dobré pozici. Potřebovali jsme pouze vyhrát zápas, nic víc. Mojí prací je teď, abych vyhodnotil obě situace a zjistil, co se přesně stalo,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud