28. prosince 2008 • 17:32

Davos rozdrtil Vary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Karlových Varů si ve třetím utkání na Spenglerově poháru připsali druhou porážku. V Davosu nestačili na domácím tým a po prohře 1:4 přišli o šanci postoupit do středečního finále 82. ročníku tradičního turnaje.



Skóre zápasu otevřel v desáté minutě domácí Ambühl, ale ještě předtím měly velkou šanci jít do vedení Karlovy Vary. Rozhodčí nařídili za faul na Zuckera trestné střílení, které však Kristek neproměnil.

Ještě v první třetině se Západočechům podařilo vyrovnat, když Košťál již po sedmi sekundách využil přesilovou hru. Klíčová pasáž zápasu přišla ve druhé části, kdy v rozmezí 52 sekund překonali Mensatora nejprve podruhé Ambühl a poté po chybě v rozehrávce Energie Reto von Arx.

Utkání jsme sledovali online »

Český vicemistr, který hrál bez odpočívajícího nejproduktivnějšího dua Skuhravý - Kumstát i obránce Řezníčka, se snažil stav zápasu zkorigovat, ale druhý gól se mu vstřelit nepodařilo. Navíc přišel o Kristka, kterému jeden z protihráčů způsobil bruslí krvavé zranění.

V závěru se ještě jednou prosadili Švýcaři. Karlovy Vary zakončí své vystoupení v Davosu pondělním utkáním s Dynamem Moskva, které dnes večer zdolalo Ingolstadt 7:4.



Davos - Energie Karlovy Vary 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Ambühl (Guggisberg), 22. Ambühl (Guggisberg, J. von Arx), 23. R. von Arx, 57. D. Wieser (M. Wieser) - 17. Košťál (Dej). Rozhodčí: Zalaski (Kan.), Prugger - Wehrli, Wirth (všichni Švýc.). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 6746 (vyprodáno).

Sestava Karlových Varů: Mensator - Mudroch, Čutta, Němec, Prošek, K. Černý, Duben, Dobroň, Schmidt - Dej, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič - Rohan, Jan Bauer, Košťál.

Dynamo Moskva - Ingolstadt 7:4 (2:2, 4:2, 1:0)
Branky: 22. a 24. Afanasenkov, 23. a 29. Landry, 4. Jačmeněv, 20. Kaljužnyj, 47. Pestuško - 10. Hinterstocker, 17. Milroy, 25. Setzinger, 37. Lemm.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud