28. prosince 2008 • 19:27

Zlín vydřel tři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí hokejisté podlehli v 35. kole extraligy na svém ledě Zlínu 2:3 a přišli o sérii osmi domácích výher. O výsledku zápasu rozhodla úvodní třetina, po níž Oceláři prohrávali již tříbrankovým rozdílem.



V dresu hostujícího Zlína se gólem a asistencí blýskli Balaštík s Köhlerem, za domácí dosáhl stejné bilance obránce Gureň.

Série domácích výher a sváteční období přitáhla do ochozů třinecké Werk Arény rekordní návštěvu 4495 diváků.

Utkání jsme sledovali online >>>
Souhrn 35. kola extraligy >>>

Těm se představila i nová útočná akvizice Patrik Lušňák, kterého Třinečtí získali ze zámoří den před Vánoci.

Domácí si sice vypracovali zásluhou Kanka první šanci zápasu a v přesilové hře svírala Peterkova řada Zlín v jejich obranném pásmu, ale bez gólového efektu. Iniciativu poté převzali hosté, kteří v desáté minutě dvakrát udeřili.

Hlasy trenérů po utkání
Jiří Juřík (Třinec): "Chtěli jsme navázat na dobrý výkon z Budějovic, ale vstup do utkání se nám vůbec nepovedl. Udělali jsme taktické chyby a Zlín vytěžil v první třetině z minima maximum. Ze stavu 0:3 se to proti takovému soupeři těžko otáčí, ale v druhé třetině jsme se zlepšili i v koncovce a snížili jsme na rozdíl jednoho gólu. Pak už nám ale chybělo k vyrovnání i štěstí, hlavně v závěru."

Rostislav Vlach (Zlín):
"Vyšel nám úvod zápasu a vstřelili jsme branky. Potom se zápas vyrovnal a v závěru jsme měli určitě i trochu štěstí. Domácí měli hodně šancí. Jsme rádi, že jsme ten výsledek ubránili a že jsme získali tři body."


Nejdříve potrestal nedorozumění Sekeráše s Čechmánkem Vlach a otřesené domácí hráče srazil o půl minuty později Köhler, jehož střela prošla Čechmánkovi mezi betony a i přes snahu obránců Malce s Andersonsem odpálit puk do bezpečí, se kotouč došoural za brankovou čáru.

Hlavní sudí ještě konzultoval situaci s videorozhodčím, ovšem po několikaminutové diskusi branku uznal. Oceláři se nemohli dostat do správného tempa a efektivní Zlín je potrestal v přesilové hře třetím gólem, když Köhlerovou střelu dorazil Balaštík.

A mohlo být pro domácí ještě hůře, když o dvě minuty později unikla dvojice Záhorovský s Andrašovským, prohnali se kolem staticky vypadajících beků Gureně s Vosátkem, ale Čechmánek betonem proti střele Andrašovského další brance zabránil.

V druhé třetině hostující hráči hrozili zejména brejkovými situacemi, do kterých se první formace Zlína dostala hned třikrát, ale třinecký gólman si s jejich zakončením poradil.

Jednou i díky výtečnému zákroku obránce Výtiska, který přihrávku překazil Leškovi. Domácí zvládli v úvodu druhé části i ubránit dvě po sobě jdoucí oslabení a vrhl své síly do útoku.

Jejich snažení gólově vyjádřili v polovině zápasu s pomocí brusle Moravec, který stál na konci pohledné kombinace celého prvního útoku.

Poté diváky roztleskal dvěma krásnými zákroky řízný bek Výtisk, kdy během jednoho střídání nejprve překazil přečíslení Zlína a poté zastavil bodyčkem útočný výpad Kollára.

Oceláře jeho snaha rozpumpovala k vyšší aktivitě a v přesilové hře propálil obránce Gureň od modré přes klubko clonících hráčů a snížil na rozdíl jediné branky.

Rovněž hosté mohli v přesilové hře skórovat. V ideální pozici byl dvakrát kanonýr Balaštík, jenže poprvé netrefil odkrytou branku Ocelářů a ve druhém případě jeho teč se štěstím zlikvidoval Čechmánek.

Záverečnou třetinu načali Třinečtí dohrávanou přesilovou hrou a výhodu jednoho muže v poli dostali o chvíli později i ve 47. minutě.

V těchto situacích domácí byli nebezpeční zejména obránci: Vosátko v zajímavé situaci nejprve prováhal ideální moment ke střele, poté Malcův pokus prosvištěl kolem pravé tyčky a po Sekerášové ráně si Murín musel oddechnout, že puk našel ve výstroji.

Hosté těsné vedení poctivě bránili se snahou čekat na brejkovou situaci. Ta se jim naskytla v 55. minutě, kdy upláchl třinecké obranné dvojici jeden ze zlínských útočníků a po faulu Sekeráše odpískal rozhodčí trestné střílení.

Jeho provedení se ujal slovenský útočník Kollár, ale klička a následná střela minula třineckou svatyni.

Domácí tak stále mohli živit na prodloužení domácí neporazitelnosti a jejich touha byla podpořena v závěrečných pěti minutách dvěma dalšími početními výhodami.

Tu Oceláři umocnili odvoláním brankáře a v herní situaci šest na čtyři byl nejblíže k vyrovnání Květoň a poté i Malec. Slovenský reprezentační obránce po střele Gureňe ale poslal odražený kotouč jen do boční síťky.

Oceláři Třinec - RI Okna Zlín 2:3
(0:3, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. D. Moravec (Kanko, Gureň), 35. Gureň (D. Květoň, Peterek) - 10. Rom. Vlach (M. Pšurný), 10. Köhler (Balaštík), 17. Balaštík (Leška, Köhler). Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 4495.

Sestavy:
Třinec:
Čechmánek - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Gureň, Malec, Andersons - Kanko, D. Moravec, Lušňák - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zeliska, Hampl, Potoček. Trenér: Stavjaňa a Juřík.

Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Záhorovský, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, Roman Vlach, Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud