Hynek Preisler
28. prosince 2008 • 20:05

Plzeň rozhodla ve vlastním oslabení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzni stačily dvě povedené minuty při vlastním oslabení ve druhé třetině a z Liberce si veze důležité tři body za vítězství 4:3. Pro Bílé Tygry to byl osudný výpadek, díky kterému se jim stále více vzdaluje přímý postup do play off.



Rozhodující moment? Z pohledu Bílých Tygrů strašidelně sehraná přesilovka ve druhé třetině, která znamenala dva góly Plzeňských.

„Vyšla nám parádně. To byl základ našeho vítězství,“ přiznal Tomáš Vlasák, který jeden gól dal a na jeden nahrál.

Utkání jsme sledovali online >>>
Souhrn 35. kola extraligy >>>

Bílí Tygři po první přestávce Plzeň tlačili a liberecká aréna očekávala druhý gól Tygrů. Ti také hráli druhou přesilovku krátce po sobě. Jenže při té první je vychytal teprve osmnáctiletý gólman hostů Francouz, při druhém trestu Plzně domácí již totálně selhali.

Hlasy trenérů po utkání
Filip Pešán (Liberec): "Utkání bylo velice emotivní z obou stran kvůli své důležitosti. Rozhodnutí padlo v druhé třetině při našich přesilovkách, které jsme bohužel vůbec nezvládli. Chci poděkovat hráčům, že ve třetí třetině srdnatě bojovali a snažili se vyrovnat a tím se tak trochu odvděčit našim fanouškům, kteří nás skvěle podporovali."

Milan Razým (Plzeň):
"Věděli jsme o náporu domácích v první třetině a díky mladému Francouzovi v brance jsme udrželi vyrovnaný stav. Druhá třetina nám vyšla nad očekávání. Ve třetí třetině se nám nepovedla dlouhá přesilovka a domácí se dostali do tlaku. Naštěstí jsme výhru udrželi i přes někdy až všehoschopnou snahu domácích. Útočník Fabuš má zlomenou kost v kotníku, což je pro nás každopádně velká ztráta."

Libereckého kolapsu dokonale využil Tomáš Vlasák. Hned v úvodu oslabení svého týmu ujel a nahrál Benákovi, který mířil přesně. Plzeň se překvapivě ujala vedení.

Pro Bílé Tygry to bylo zklamání, které se o chvíli později proměnilo v šok. V posledních vteřinách stejné přesilové hry ujel Straka, přesně našel Vlasáka a ten dvě vteřiny po konci vlastního oslabení poslal Západočechy do dvoubrankového trháku.

„Pro to není logické vysvětlení. Hráčům jsem po zápase velice důrazně sdělil, že veškerá snaha v závěru utkání, kdy kluci padali po hubě, vyjde vniveč a je naprosto nesmyslná potom, co si hráči vyberou ve druhé třetině takový time out,“ uvedl liberecký trenér Filip Pešán.

S psychikou Bílých Tygrů dva obdržené góly při vlastní výhodě pořádně zacloumaly. Očividné to bylo v polovině utkání. Rozhodčí signalizoval dvouminutový trest pro jednoho z libereckých hráčů. Plzeňští však téměř minutu drželi puk na svých holích a neschopnost Libereckých sebrat jim puk potrestal Redlihs. Tygři během pěti minut třikrát inkasovali!

„Takový výpadek se nám doma stal už poněkolikáté. A dneska se nám to už napravit nepodařilo, už jsme si o to trochu i koledovali. Takové výpadky nás stojí body a hodně sil. Je to neomluvitelné. Musíme hrát šedesát minut naplno,“ zlobil se Pavel Kašpařík.

Tygři byli zralí na ručník a trenér Pešán si musel vybrat oddechový čas. Pro Bílé Tygry nepovedenou druhou třetinu ještě dokonal Žabka, kterého rozhodčí Fraňo přísně vyloučil za údajný faul na Fabuše na pět minut a do konce utkání. Fabuš má zlomený kotník.

V nervózní třetí části se sice ještě dvěma góly dokázal Liberec dostat do zápasu, ale vyrovnat už nestačil. Severočeši se tak stále pohybují na hraně postupu do předkola play off.

Bílí Tygři Liberec - Lasselsberger Plzeň 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Zíb (Jiruš, Pletka), 46. Dušek (Bartovič), 54. Kašpařík (Nedorost) - 7. Fabuš (Matějovský, Kracík), 26. Benák (Vlasák), 28. Vlasák (M. Straka), 31. Redlihs (Dvořák, Kracík). Rozhodčí: Fraňo - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8, navíc Žabka, Šachl - Redlihs všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Sestavy:
Liberec:
Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Harant, Modrý, Holub, Žabka, Derner - Nedorost, Pabiška, Podkonický - Pletka, Kašpařík, Vantuch - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Dušek. Trenéři: Pešan, J. Nedvěd a Kapoun.
Plzeň: Francouz - Dresler, Smrek, Pácal, Benák, S. Hudec, Redlihs, Martinec - Vlasák, M. Straka, Tomas - Matějovský, Kracík, Fabuš - Ludvík, Jan Kovář, Adamský - Dvořak, Šinágl, Kubica. Trenéři: Hynek a Razým.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud