30. prosince 2008 • 22:58

Bednář svým gólem pokořil Tottenham

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Bednář je znovu opěvován fanoušky West Brom. Svoji brankou načal skóre v utkání proti Tottenhamu, který WBA sestřelil 2:0. Petr Čech si vítězství nevychutnal. Jeho Chelsea pouze remizovala s Fulhamem.



Fotbalisté Liverpoolu si dnešní vysokou výhrou 5:1 nad Newcastlem zajistili, že do nového roku vstoupí na prvním místě tabulky anglické ligy. Dvěma góly se na vítězství hostů podílel kapitán Steven Gerrard. Liverpool má momentálně v čele tabulky na kontě 45 bodů.

Newcastle před utkáním s Liverpoolem vyhrál na domácím hřišti šest zápasů za sebou, lídrovi tabulky ale vydržel odolávat jen 31 minut. Pak skóre otevřel Gerrard, chvíli po něm oslavil přesnou trefou svůj 450. zápas v dresu Liverpoolu finský obránce Sami Hyypiä.

Newcastle sice v nastavení první půle snížil díky Davidu Edgarovi, hostům se ale po přestávce podařilo vedení díky druhému zásahu Gerrarda a gólům Ryana Babela a Xabiho Alonsa z penalty zvýšit. Nebýt několika skvělých zákroků brankáře Shaye Givena, mohli domácí prohrát mnohem větším rozdílem.

Liverpool momentálně vede Premiership o tři body před druhou Chelsea. Ta nevstoupila do zápasu s Fulhamem (2:2) nejlépe a už v desáté minutě prohrávala. Po zaváhání obrany se trefil Clint Dempsey. Domácí drželi vedení až do 50. minuty, kdy vyrovnal Frank Lampard.

Záložník Chelsea dokázal později stav otočit. V závěru ale našel také Fulham dvougólového střelce, když po prvním rohovém kopu domácích v zápase vyrovnal hlavou Dempsey. Vzápětí mohla jít Chelsea znovu do vedení. Lampard sahal po hattricku, jeho střelu však vykopli obránci z brankové čáry.

Chelsea už v první půli musela udělat hned dvě změny v sestavě, protože se zranili obránce Alex a křídlo Florent Malouda. První start od říjnového zranění si tak připsal střídající Ricardo Carvalho a na hřiště se dostal ještě před přestávkou Nicolas Anelka.

Šestý gól v Premier League si připsal český útočník Roman Bednář, který pomohl West Bromwichi k výhře 2:0 nad Tottenhamem, který hrál od 35. minuty bez vyloučeného Benoita Assou-Ekotta. Bednář stejně jako před týdnem v duelu s Manchesterem City vstřelil vítězný gól, když se trefil hlavou v 83. minutě.

O málo vídanou situaci se v duelu Stoke na hřišti West Hamu postaral hostující útočník Ricardo Fuller. Jamajský reprezentant dostal červenou kartu poté, co se pohádal a pokusil udeřit kapitána svého týmu Andyho Griffina, který při vyrovnávacím gólu neubránil domácího Carltona Colea. V napadení Griffina zabránili Fullerovi spoluhráči, kteří ho zadrželi. Oslabené Stoke drželo remízu až do 87. minuty, kdy o výhře West Hamu 2:1 rozhodla tečovaná střela.

Fotbalisté Aston Villy vstoupí do nového roku na čtvrtém místě tabulky anglické ligy. Díky úterní výhře 1:0 v dohrávce 20. kola na hřišti nováčka z Hullu se bodově dotáhli na třetí Manchester United, za kterým zaostávají jen vinou horšího skóre. Obhájci titulu však mají dva zápasy k dobru.

Jediný gól zápasu padl dvě minuty před koncem, kdy si centr hostujícího Ashleyho Younga srazil do vlastní branky obránce Kamil Zayatte. V nastavení se o kontroverzi postaral rozhodčí Steve Bennett.

Po závaru před brankou Aston Villy, kdy s rukama nad hlavou doskakovali míč dva hostující hráči, odpískal kvůli domnělému hraní rukou penaltu.

Po protestech hráčů Aston Villy se šel poradit s asistentem a nařídil odkop od branky. Televizní záběry odhalily, že míč se odrazil od břevna a o hru rukou nešlo.

Aston Villa díky vítězství protáhla svou ligovou neporazitelnost na osm zápasů. Na kontě má z této série čtyři vítězství a stejný počet remíz.

Výsledky - 20. kolo:
West Brom - Tottenham 2:0 (83. Bednář, 90. Beattie)
West Ham - Stoke 2:1 (51. Cole, 88. Tristán)
Arsenal - Portsmouth 1:0 (81. Gallas)
Fulham - Chelsea 2:2 (10., 89. Dempsey - 50., 72. Lampard)
Everton - Sunderland 3:0 (10., 27. Arteta, 83. Gosling)
Bolton - Wigan 0:1 (44. z pen. Zaki)
Newcastle - Liverpool 1:5 (45.+2 Edgar - 31. a 66. Gerrard, 36. Hyypiä, 50. Babel, 76. Xabi Alonso z pen.)
Blackburn - Manchester City 2:2 (45. B. McCarthy, 84. Roberts - 88. Sturridge, 90. Robinho)
Hull - Aston Villa 0:1 (88. vlastní Zayatte)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud