28. prosince 2008 • 11:50

Pravděpodobné přestupy v Premier League

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový rok se neodvratně blíží. Stejně tak zimní přestupové okno, v němž téměř každý fotbalový klub bude chtít posílit svůj kádr o nové hráče. Výjimkou není ani anglická Premier League. O jakých transferech se nejvíce mluví?



Arsenal
Manažer Arséne Wenger zatím jeví největší zájem o ruského útočníka Andreje Aršavina. Zároveň chce defenzivu posílit o zkušeného stopera, který by nahradil problémového Williama Gallase. Možná z Newcastlu přijdou také brankář Shay Given a univerzální hráč Charles N’Zogbia.

Andrej AršavinFoto ČTK/AP

Aston Villa
Absentujícího Johna Carewa by měl nahradit jiný robustný útočník. Podle všeho jím bude zkušený Emile Heskey z Wiganu. Jakýkoliv odchod manažer O’Neill vyloučil. I Youngův, jehož chce Real Madrid.

Heskey v souboji s ModričemFoto ČTK

Blackburn Rovers
Nový manažer Sam Allardyce se pokouší postavit nový tým. Hned z počátku mu však může plány zhatit odchod nejlepšího útočníka klubu Roqueho Santa Cruze. Naopak by mohli přijít Kevin Davies, El-Hadji Diouf či Nicky Butt.

Foto Archív

Bolton Wanderers
O Butta se zajímá také Bolton. Větší šance se však dávají příchodu záložníků Axela Witsela z belgického klubu Standardu Lutych a Laryea Kingstona z Hearts.

Chelsea FC
Kouč Luiz Felipe Scolari chce získat jihoamerického útočníka Luise Fabiana. Jeho nynější klub Sevilla ale za hráče požaduje 25 milionů liber, což majitel Roman Abramovič neakceptuje. Ten povolí maximálně 10 milionů liber. Za tuhle částku si Chelsea při troše štěstí může dovolit Tuncaye z Middlesbrough. Údajně chce získat na hostování i Vagnera Lovea z CSKA Moskva.

Luis FabianoFoto Archiv Sport

Everton
Klub by díky arabským vlastníkům mohl začít utrácet. Mluví se o příchodu útočníka Jo z Manchesteru City nebo Klebera z Palmeiras.

Fulham
Největšími posilami se stanou Jimmy Bullard a Brede Hangeland, pokud zůstanou a podepíší dlouhodobé kontrakty. Z Espanyolu se může po pěti letech vrátit Steve Finnan. Spekuluje se také o příchodu jihoafrického záložníka Kagiso Dikgacoi.

Hull City
Nováček soutěže chce získat křídelního hráče Eljera Elia z Twente a Ryana Taylora z Wiganu. Z hostování se nejspíš vrátí Kamil Zayatte.

Liverpool FC
Jermaine Pennant souhlasil s přestupem do Realu Madrid, takže vedení „reds“ bude mít k dispozici finanční prostředky pro nákup nového křídelního hráče. Manažer Rafael Benítez chce použít 9 milionů liber také na nákup Glena Johnsona z Portsmouthu. Není však jisté, zda přestupy nezhatí roztržka mezi Benítezem a americkými vlastníky.

Pennant v souboji s JankulovskimFoto Archív Sportu

Manchester City
Tenhle klub má peníze a chce všechno: Gianluigi Buffon, Kaká, John Terry, Wayne Bridge, Ashley Cole, Michael Owen, Roque Santa Cruz… Mnohem reálněji ale vypadají příchody Craiga Bellamyho (West Ham) a Marcose Senny (Villarreal – pokud vyhoví požadavkům hráče a navýší mu mzdu o dvojnásobnou částku).

Manchester United
Manažer Sir Alex Ferguson se nechal slyšet, že po žádném zvučném jménu v lednu nepůjde. Mluví se pouze o talentech jako Zoran Tošič a Adam Ljajič. Také chce vyřešit nejasnou situaci kolem Carlose Teveze.

Middlesbrough
Chtějí Jamese Harpera, spoluhráče Marka Matějovského z Readingu. Penězi ale příliš nedisponují. Ty můžou získat jedině prodejem Downinga nebo Tuncaye. Ale oba chce klub udržet alespoň do léta.

Newcastle United
Pokukují pouze po Wayneu Bridgeovi z Chelsea. Pokud „blues“ svolí k přestupu, budou společně s Manchesterem City největšími zájemci. Majitel Mike Ashley ale už dopředu oznámil, že současný Bridgeův plat je příliš vysoký. A na takový by nepřistoupil. Newcastle se bude hlavně snažit podepsat nové smlouvy s trojicí Michael Owen, Shola Ameobi a Nicky Butt.

257760:gallery:true:true

Portsmouth
Klub se po odchodu manažera Harryho Redknappa snaží stabilizovat situaci, ale to se zatím nedaří. Přestup Lassany Diarry do Realu Madrid tak byl pravděpodobně prvním a posledním lednovým odchodem. Jermain Defoe, Peter Crouch, Glen Johnson a David James by měli zůstat. Dvacet milionů liber získaných za Diarru klub použije na mzdy, prémie a prý i „zoufalé hledání levných náhradníků“.

Malý a veľký kamarát: Jermaine Defoe so svojím vysokým spoluhráčom z Portsmouthu Petrom Crouchom.Foto čtk

Stoke City
Chtějí tři posily: Joe Ledley (Cardiff), Miles Addison (Derby), Marlon Harewood (Aston Villa). Údajně půjdou také po nejlepších hráčích ve druhé lize.

Sunderland
Ricky Sbragia byl jmenován do funkce nového manažera. Nebylo by ale překvapením, pokud by jej nahradil mezinárodně uznávaný kouč, který by v létě přivedl do týmu velké posily. Sbragia zatím shání „jen“ nového středního záložníka.

Tottenham Hotspur
Manažer Harry Redknapp chce získat hned několik fotbalistů ze svého bývalého klubu Portsmouthu: Jamese, Crouche a Defoea. K nim by rád také Bullarda (Fulham) a Downinga (Middlesbrough). Zároveň se pustil do boje s Manchesterem City o Bellamyho. Ale po finanční stránce nemá šanci. Odejít by naopak mohli Giovanni Dos Santos, Kevin-Prince Boateng a David Bentley.

West Bromwich Albion
Přijít mají především zkušení a ostřílení borci, kteří by dokázali zabránit sestupu. Zatím se ale mluví o dvacetiletém útočníkovi Jay Simpsonovi z Arsenalu, který by měl ve WBA půl roku hostovat.

West Ham
Klub údajně čeká výprodej. Největší zájem je o útočníky Ashtona, Bellamyho a obránce Upsona. Do Upton Parku by však mohl zamířit Giampaolo Pazzini z Fiorentiny.

Dean AshtonFoto virginmedia.com

Wigan Athletic
Pokud odejde Heskey do Aston Villy, přijde kolumbijský střelec Hugo Rodallega. Zaki a Valencia, o které byl zájem ve Španělsku, zůstanou.

Heskey v souboji s Modričem
Heskey v souboji s Modričem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud