27. prosince 2008 • 15:59

Siegl definitivně opouští Spartu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z fotbalové Sparty Praha odchází dosavadní asistent Horst Siegl. Nejlepší kanonýr Sparty v samostatné české lize opouští Letnou v rámci trenérských rošád, které započal příchod Martina Haška a Jana Kmocha.



Ti se stali v úterý nejbližšími spolupracovníky hlavního kouče Jozefa Chovance."Velmi si vážíme toho, co Horst pro Spartu odvedl jako hráč i jako trenér, a rádi bychom mu za to poděkovali," prohlásil personální ředitel Jakub Otava.

Siegla prý rozladil způsob, jakým se s ním Sparta rozloučila. "Na Štědrý den zastavil u baráku kurýr a přivezl mi výpověď. To byl opravdu povedený Ježíšek," citoval deník Šíp bývalého reprezentanta, který v únoru oslaví 40. narozeniny.

Podle letenských zdrojů se vše seběhlo trochu jinak: Sieglovi oznámili odchod funkcionáři už v úterý ústně a písemná výpověď byla jen administrativním potvrzením.

Klub už záležitost nekomentuje. "Odchod souvisí se systémovými změnami v celé Spartě, rozhodně to není vyjádření kritického stanoviska k jeho práci, kterou pro Spartu odvedl," uvedl Otava.

Siegl na Letné strávil jako asistent 27 měsíců od chvíle, kdy si ho přivedl tehdejší kouč Michal Bílek. Později spolupracoval s Vítězslavem Lavičkou i Jozefem Chovancem. Svoji trenérskou kariéru začal předtím v Mostu, kde jako hrající asistent sbíral zkušenosti u trenéra Zdeňka Ščasného.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud