27. prosince 2008 • 10:15

Sýkora: Kanada nás vyučila ve všem

Autor: David Schlegel
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

(Původní zpravodajství z Kanady) Úvodní vystoupení českých juniorů na MS skončilo nezdarem. V zápase s Kanadou utrpěli drtivou porážku 1:8. "Musíme se z toho otřepat a polepšit se," hledal východiska brankář Tomáš Vošvrda.

 



Až do samotného závěru první třetiny byl stav zápasu bezbrankový, ve druhé třetině se pak Češi složili a závěr zápasu dohráli v hlubokém útlumu.

Začátek zápasu přitom Čechům vyšel. Přesně podle plánu kouče Sýkory odolali soupeřově úvodnímu tlaku a dokonce měli několik velkých šancí. Asi největší příležitost ke skórování měl Vladimír Růžička ml., který zkoušel samostatný nájezd zakončit blafákem do bekhendu, ale Tokarski nakonec zázračně zasáhl.

Od poloviny úvodní části se začal tlak Kanaďanů stupňovat. "Začali jsme vymýšlet zbytečnosti a Kanada získala velkou převahu. Ten jejich úvodní gól byl velká škoda. Se štěstím dali i branku na 2:0, kdy se mi puk odrazil od lokte do sítě a pak už to bylo špatné," krčil rameny brankář Tomáš Vošvrda, který dostal příležitost na postu jedničky, ale v brance vydržel jen necelých 34 minut.

Zatímco v první části tři české vlajky v hledišti tu a tam zavlály, v prostřední části viděla nejvyšší návštěva v historii všech juniorských světových šampionátů zcela jednostrannou záležitost. "Totálně jsme propadli a Kanada nás vyučila ve všech činnostech. Pa už jsme to dohráli špatně a jsem hodně zklamaný," přiznal po utkání trenér Marek Sýkora.

Kanaďané lépe bruslili, hráli více do těla, žádný puk pro ně nebyl ztracený. Češi se urputně snažili o kombinaci, přihrávky se jim však zoufale nedařily. Byl to sice nehezký pohled, ale nezaujatý fanoušek viděl mezi oběma týmy rozdíl třídy.

"Dělali jsme zbytečné fauly hokejkou, nebruslili jsme. Kanaďané pak v přesillovkách rozhodli," vysvětlil kapitán týmu David Štich. Javorové listy sice proměnili zásluhou Tavarese v gól jen dvě přesilovky, ale právě ty zlomily stav zápasu z 0:0 na 2:0 a pak už Češi odpadli. "Rozhodčí hodně pískali zákroky hokejkou, naopak hru do těla hodně pouštěli a z toho pramenila naše vyloučení," dodal.

Ve třetí třetině se už zápas dohrával. Češi bojovali aspoň o čestný úspěch, obránci Jordánovi upřel branku hlavní rozhodčí, protože předčasně zapískal, nakonec v samotném závěru po hrubce gólmana Tokarského skóroval Tomáš Káňa.

"Musíme se z toho otřepat a ponaučit se. Každý zápas je pro nás škola. Nacvíčíme něco na tréninku a proti Spojeným státům musíme být úplně jiný mančaft, který bude bojovat jako tým," dodal brankář Tomáš Vošvrda.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud