27. prosince 2008 • 08:25

Švédové přehráli na úvod Finy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Švédska porazili ve svém úvodním duelu na MS hráčů do 20 let Finsko 3:1. Obhájce stříbrných medailí ze šampionátu v České republice sice vyhrál první třetinu 2:0, ale nakonec se v závěru strachoval o výsledek a své vítězství zpečetil až v 60. minutě.



Favorizovaní Švédové šli do vedení v desáté minutě, kdy gólmana Säteriho prostřelil Johansson. V polovině 13. minuty pak zvýšil zadák Rundblad a zdálo se, že mladíky v barvách Tre Kronor nemůže v cestě za prvními body nic zastavit.

Čeští junioři na Kanadu nestačili >>>

Po tlaku v úvodu druhé části však chyboval Hedman a Rajala přetavil samostatný únik ve snížení na rozdíl jediného gólu. Chvilku nato mohl z podobné situace znovu zvýšit Svensson, ale Säteri ho vychytal.

Ve zbytku prostřední třetiny se hrálo na jednu branku, ale Švédům nepomohlo ke třetímu gólu ani několik po sobě jdoucích přesilovek.Neproměněné šance švédských mladíků vyvrcholily ve 42. minutě, kdy Möller nedokázal proměnit ani trestné střílení za hození hokejky finského gólmana.

V dramatickém závěru nejprve Roppo trefil tyč švédské branky, po celý zápas o něco aktivnější Švédové se však nakonec dočkali i třetího gólu z hole Backlunda, jenž 40 sekund před koncem zamířil do prázdné brány.

Výsledek:

Skupina B:
Finsko - Švédsko 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Rajala - 10. Johansson (Ullström), 13. Rundblad (Petersson, Ullström), 60. Backlund. Rozhodčí: Reiber (Švýc.), Pellerin - Losier (oba Kan.), Kalivoda (ČR). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 9658.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud