26. prosince 2008 • 20:38

Ton rozhodl pro Spartu bitvu o třetí místo

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Padlý král se znovu dostává do ráže. Doplatily na to Pardubice. Nejproduktivnější hokejista minulé sezony Petr Ton zapomněl na své střelecké trápení z úvodu letošního ročníku a dvěma góly rozhodl pro Spartu bitvu o třetí místo v extraligové tabulce.



Cetkovský v tvrdém souboji s Kafkou
Cetkovský v tvrdém souboji s Kafkou

Bez sedmi vteřin dvě minuty zbývaly do druhé přestávky vypjatého duelu. Hra se tříštila na desítky osobních soubojů. Pohlednou kombinaci by našlo téměř osm tisíc fanoušků stěží. Až se zrodila jedna z nejkrásnějších, jakou letos mohli diváci na českých stadionech vidět.

Hlasy trenérů po utkání
Marian Jelínek (Sparta):
"Soupeř nás v první třetině zaskočil. Byli jsme křečovití, Pardubice hrály dobře ve středním pásmu, my jsme měli problém s přechodem do útočné třetiny.

Soupeř nás zaskočil i relativně tvrdou hrou, protože jsme ho viděli v minulých zápasech a tolik do těla nehrál.

První třetinu byl soupeř lepší, naštěstí jsme neinkasovali. Pak jsme pomalu přebírali iniciativu a prosadili jsme se gólově. Zápas byl ale daleko vyrovnanější, než vypadá podle skóre."

Václav Sýkora (Pardubice): "Bylo to dvě třetiny vyrovnané utkání. My jsme v průběhu první třetiny měli možná malinko navrch.

Bohužel jsme měli hodně vyloučených a tím se Sparta dostala do tlaku. Rozhodující moment přišel na konci druhé třetiny, kdy Sparta dala gól na 2:1 a pak ve třetí minutě závěrečné třetiny, kdy Petr Ton dal další branku ze situace dva na dva.

Pak už domácí kontrolovali hru a dohráli zápas, jak potřebovali."

David Výborný v obranné třetině zamíchal pukem a katapultoval ho nad hlavami všech hráčů dopředu.  V tu chvíli od mantinelu vystartoval Petr Ton, všechny obránce nechal daleko za zády. Mezi kruhy zpracoval kotouč, aby ho následně po precizně provedené bekhendové kličce poslal pod břevno branky Jána Lašáka.

Souhrn 34. kola >>>

Dostal tím Spartu do vedení 2:1. Rozhodujícího. Už ji nemuselo trápit, že o chvíli předtím přišla o forvarda Kratěnu, který byl za slovní půtku s rozhodčím Turčanem vyloučen do konce utkání.

Olomoucký odchovanec se v prvním dějství sám stal obětí nevybíravého zákroku Aleše Píši. Musel odstoupit. Vrátil se, ale nechal se vyprovokovat dotěrným Cetkovským. Poté se pustil do sudího a po zásluze putoval do kabiny.

Ton navíc své představení neskončil. V čase 42:31 se s obráncem Jerofejevsem řítil na jediného beka. Naznačil přihrávku, ale poté švihem vypálil. Znovu přesně. Lašákovi proklouzl puk pod chrániči až do sítě.

Další góly domácích přidali Gulaši a Látal. Východočeši se již na odpor nezmohli. Prohráli 1:5. Pražané zůstali o skóre třetí za Vítkovicemi, se kterými mají stejně bodů.

Sparta Praha - Moeller Pardubice 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 24. Jerofejevs (Kratěna), 39. Ton (D. Výborný), 43. Ton (D. Výborný), 51. Gulaši (Vykoukal, Ton), 59. Látal (Langhammer) - 21. Pivko (Divíšek, Snopek).
Rozhodčí: Turčan - Polonyi, Kreuzer.
Vyloučení: 8:9, navíc Kratěna 10 min. a do konce utkání - Píša 10 min.
Využití: 1:1.
Diváci: 7938.

Sestavy:

Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Černošek, Jerofejevs - Netík, D. Výborný, Kratěna - Ton, Langhammer, Koreis - Látal, Hromas, Podlešák - Hrdel, Kafka, Mrňa.
Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Blažek, Somík - Klejna, Rákos, Hašek. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

 

 

 


 


 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud