26. prosince 2008 • 19:56

Třinec si dojel pro body na jih Čech

Autor: Petr Mešejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Třinec válí dál. Odvezl všechny body z Budvar Areny, ze které se domů vracelo sedm výprav v řadě s nepořízenou. Ke sklizni mu dopomohl produktivní kapitán Peterek, který se blýskl dvěma góly a navíc přidal jednu asistenci.



Takhle se v Budějovicích vyřazovacích bojů nedočkají. V pozici, ve které se Bokrošova parta nachází, se bez enormního nasazení, agresivity a vylepšené produktivity rozhodně neobejdou.

Souhrn 34. kola >>>

Tedy pokud nechtějí sledovat extraligový vrchol pouze v televizi. A domácí fanoušci to vycítili. „Bokroš ven!“ hřmělo budějovickou halou na konci zápasu, v němž domácí sestava propadla.

Hlasy trenérů po utkání
Ernest Bokroš (České Budějovice):
"Chtěli jsme soupeře od začátku zatlačit, proto jsme poslali do hry kompletní čtyři pětky. Hosté se ale po prvním dosaženém gólu uklidnili a my jsme naopak odehráli špatné utkání."

Antonín Stavjaňa (Třinec):
"V Budějovicích jsme nikdy moc nevyhrávali a jsme rádi, že se nám to podařilo zlomit. Hráli jsme pouze na tři formace, protože jsme nechtěli nasadit juniory proti zkušené sestavě Jihočechů.

Náš soupeř neproměňoval přesilovky, což jej asi nahlodalo. Za stavu 3:0 už domácí rezignovali a my jsme v klidu přidali ještě jeden gól."


Nebylo to poprvé, nespokojení diváci dali zelenou svým emocím už v průběhu poslední třetiny, kdy uklidil kapitán Peterek potřetí kotouč do domácí klece. Tou dobou ji už hájil mladý Kovář, který nahradil po druhém gólu Turka.

Jenže zvrat nepřišel, naopak skóre navyšovali Oceláři. A pro domácí mohlo být mnohem hůře, jenže Polanský své sólo neproměnil a Gureňova rána od modré jen orazítkovala tyč.

Naproti tomu vyložených šancí Mountfieldu bylo málo, tu největší zlikvidoval Čechmánek báječným skluzem Vladimíru Sičákovi. „Byla to z naší strany tragédie. Vůbec to nevypadalo, že jsme měli tempo v zápase. Prostě nám to nešlo,“ nechápal dění na ledě domácí bek.

V domácích řadách to neklapalo nikde, efektivitu v koncovce nevyjímaje. V součtu dvou posledních zápasů se totiž Jihočeši radovali pouze jednou a to jen díky Kůrkově úspěšnému trestnému střílení v Pardubicích. A včera nerozšířili ani bodové konto, protože se střelecky neprosadili vůbec.

Hra na čtyři útoky jako by domácím moc neseděla, dlouho se nemohli dostat do zápasu. „Kluci by asi chtěli hrát víc,“ přiznal Sičák. Nevedlo se jim v přesilovkách, naopak v oslabení dvakrát inkasovali.

Jaký kontrast proti hře Ocelářů, kteří byli od prvního momentu pohyblivější a sršela z nich touha udržet si postavení v elitní šestici. A vánoční atmosféru dokreslili dvěma úspěšnými jesličkami mezi Turkovy betony.

„Prosazovali jsme se ze středních vzdáleností, před brankou moc místa nebylo,“ uvedl Jan Peterek, tahoun včerejšího úspěšného tažení Třince. „O Vánocích je to složité, většinou se moc nedodržuje životospráva,“ usmíval se zlušený centr.

Budějovické brankáře spravedlivě podělil jednogólovou nadílkou a k tomu předvedl parádní práci při druhém gólu Ocelářů. Nejdříve si u zadního mantinelu snadno poradil s obráncem Jarešem a po několika nečekaných manévrech vyslal milimetrový pas mezi kruhy přesně střílejícímu Výtiskovi.

Nejlepší extraligový útok se činil, čtyřmi přesnými zásahy znechutil budějovickým příznivcům radost z hokeje, kterou si poslední dobou začínali po malých doušcích užívat. Povedený zápas završila Čechmánkova druhá nula sezony.

Mountfield České Budějovice - Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky:
9. Peterek (D. Květoň, Malec), 26. Výtisk (Peterek, D. Květoň), 45. Peterek (Martynek, D. Květoň), 58. V. Polák (Gureň, Sekeráš).
Rozhodčí: Kubeš - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7, navíc Duda (Č. Budějovice) 10 min.
Využití: 0:2.
Diváci: 5398.

Sestavy:
České Budějovice: Turek (26. Jakub Kovář) - Poživil, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš, Toman, Mucha - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Vak, Veselý - Gulaš, Bílek, Hřebejk.
Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Třinec:
Čechmánek - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Gureň, Rangl, Malec - Kanko, D. Moravec, Hampl - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.lho vov


 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud