26. prosince 2008 • 20:19

Plzeň udolala Slavii v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně porazili pražskou Slavii 5:4 po prodloužení. Hosté sice v utkání třikrát vedli, nakonec ale odjeli ze západu Čech s jediným bodem a z posledních patnácti utkání jich získali dokonce pouhých deset.



Naopak hráči Lasselsbergeru dokázali smazat dvoubrankové manko po úvodní části a i díky teprve druhé výhře v prodloužení z osmi letošních pokusů zdolali Slavii poprvé v sezoně.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, přes dobře propracovanou hru soupeře ve středním pásmu se však prosazovali těžko. V sedmé minutě překonal defenzívu hostů dlouhou přihrávkou Vlasák.

Souhrn 34. kola >>>

Následný Tomasův únik překazil faulem Kadlec, za což sudí Minář nařídil trestné střílení. Jeho exekutor Straka ale střelou na vyrážečku nepřekonal gólmana Slavie Svobodu. Do vedení naopak dostal hosty nenápadnou střelou od mantinelu Tomica, když třetím střeleckým pokusem pražského týmu v zápase překvapil Francouze.

Hlasy trenérů po utkání
Pavel Hynek (Plzeň):
"Chtěli jsme odčinit ten poslední špatný výsledek před Vánocemi z Litvínova. Do utkání jsme ale vstoupili špatně. I když jsme nehráli tak hrozně, tak jsme po první třetině prohrávali 0:2. Nevypadalo to s námi dobře.

Nesložili jsme zbraně a ve druhé třetině jsme dokázali srovnat krok. Ve třetí třetině jsme sahali po třech bodech, ale nakonec jsme rádi i za dva.

Gólman Francouz svoji premiéru od začátku zvládl výborně, nepodlehl tlaku po smolném prvním gólu a podal parádní výkon."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Dobře rozehrané utkání jsme bohužel v závěru ztratili. Prohráli jsme o jeden gól, což je škoda.

Bohužel se nám to opakuje častěji. Zatím nejsme schopni z té výsledkové mizérie vybřednout, tak doufám, že se nám to povede už v příštím utkání."


Osmnáctiletý strážce plzeňské svatyně dostal důvěru od úvodní minuty poprvé v kariéře. V přílišné permanenci ovšem v první třetině nebyl. Přesto ho chytře hrající hosté překonali čtyři minuty před první přestávkou podruhé.

Kadlecovo nahození v přesilové hře totiž šikovně tečoval nejlepší extraligový kanonýr Hruška.Od druhé třetiny stáhl plzeňský trenér Hynek sestavu na tři útoky a domácí si lepším pohybem vynutili nápor. Tahouna domácích Straku střežil osobně především mladý Sklenář, i tak kapitán Lasselsbergeru hýřil aktivitou.

Po jeho přesné přihrávce však Tomas v dobré pozici trefil pouze Svobodu. Za chvíli si ale domácí situaci zkomplikovali dvěma vyloučeními. Během více než půl druhé minuty trvajícího oslabení tří proti pěti je od třetího inkasovaného gólu zachránily jen dva povedené zákroky Francouze po střelách Kadlece.

Dvakrát se vytáhl také Svoboda na druhé straně, když vyrazil pokusy Tomase a Benáka. Kapituloval až po Matějovského skákavé střele, kterou odchovanec Slavie vyslal bez přípravy po Kracíkem vyhraném vhazovaní. Hosté poté viditelně znervózněli a úplně rezignovali na hru směrem dopředu.

Jejich pasivity využila pohyblivá první plzeňská formace a po bezmála minutovém závaru v obranném pásmu soupeře vypálil přesně do levého horního rohu od modré čáry Benák.Ještě před druhou sirénou mohl dokonat obrat ve skóre Tomas, jeho teč ale mířila nad branku.

V úvodu třetí třetiny ovšem vybojoval Hruška kotouč za Francouzovou brankou a Beránek táhlou střelou k levé tyči vrátil hostům vedení. Do té doby disciplinovaně hrající Slavii srazila vyloučení.

Ve dvojnásobné přesilovce vyrovnal Tomas, který bekhendem dorazil do odkryté branky zblokovanou přihrávku Vlasáka. Necelých sedm minut před koncem putoval za vražení na hrazení na trestnou lavici Doležal a jeho vyloučení potrestal po přihrávce Kracíka zpoza branky pohotovou střelou na 4:3 Fabuš.

Vyhození kotouče ze hřiště domácím Kracíkem ale o tři minuty později přetavil v přesilovce opakovanou střelou ve vyrovnání Beránek a utkání dospělo do prodloužení.

Zrodila se tak již šestá remíza po základní hrací době v posledních osmi vzájemných soubojích obou soupeřů.V nastavení nejprve neuspěl tváří v tvář Francouzovi Bednář, poté z protiútoku vypálil při přečíslení Kracík a zajistil domácím bonusový bod.

Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha 5:4 v prodl. (0:2, 2:0, 2:2 - 1:0)


Branky a nahrávky: 29. Matějovský (Kracík), 34. Benák (Vlasák, M. Straka), 49. Tomas (Vlasák, M. Straka), 54. Fabuš (Kracík, Matějovský), 62. Kracík (Smrek) - 12. Červenka (Bednář, Kadlec), 17. D. Hruška (Kadlec, Beránek), 44. Beránek (D. Hruška), 57. Beránek (Bednář, D. Hruška).
Rozhodčí: Minář - Čech, Dřínovský.
Vyloučení: 8:7, navíc Dvořák - Doležal oba 10 min.
Využití: 2:2.
Diváci: 7760.

Sestavy:

Plzeň: Francouz - Benák, S. Hudec, Redlihs, Pácal, Dresler, Smrek - Tomas, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šinágl, Adamský - Kubica, Jan Kovář, Ludvík.
Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Žižka, Sloboda, Kolařík, - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - T. Svoboda, P. Jelínek, M. Čermák - Doležal.
Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud